Răspândirea Covid în Bihor pare să fie sub control: potrivit surselor medicale ale BIHOREANULUI în ultimele 24 de ore, după ce în laboratoarele Spitalului Municipal şi Spitalului Judeţean au fost efectuate încă 204 analize PCR (106 şi respectiv 98), nici o persoană nu a mai fost diagnosticată în judeţ ca fiind infectată cu coronavirus.

Aşadar, bilanţul total de la începutul crizei sanitare a rămas în Bihor la 661 îmbolnăviri. Până în prezent, în cele două unităţi medicale din Oradea au fost făcute, în total, 19.403 teste Covid.

În schimb, în cursul zilei de miercuri alţi şase pacienţi au fost declaraţi vindecaţi la Spitalul Municipal, ceea ce a majorat numărul cazurilor rezolvate la un total de 554. Potrivit Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, rata de vindecare a ajuns în prezent la 83,94% din totalul persoanelor diagnosticate cu Covid în judeţ, de la începutul pandemiei.

Joi dimineaţă în Spitalul Municipal din Oradea mai erau internate 110 persoane (din care 85 reprezentând cazuri active).

Bilanţul deceselor, oficial de 22 la număr (din care unul a fost raportat eronat pentru Bihor), a rămas neschimbat din 30 mai.

Conform DSP Bihor, în singurul centru de carantină rămas funcţional în apropierea Oradiei mai erau joi dimineaţă, pentru prima oară de la izbucnirea pandemiei, doar 9 persoane.

În cursul zilei precedente, 308 de cadre ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie şi Poliţiei Locale au verificat 1.370 bihoreni obligaţi la izolare la domiciliu, aplicând pentru nerespectarea acestei măsuri 8 amenzi în valoare cumulată de 12.000 lei.