Purtând un tricou cu Phoenix, inscripționat și cu îndemnul „Fie să renască!”, medicul Dorel Săndesc, care l-a tratat pe Nicu Covaci și este totodată managerul Spitalului Județean din Timișoara, a dat sâmbătă detalii despre boala de care a suferit artistul care și-a pus amprenta asupra rockului românesc.

„A suferit de o boală cruntă, un cancer cerebral, cea mai agresivă formă de cancer cerebral, care a fost descoperită aici. El a fost, s-a căutat și în Spania și în România și a fost operat în spitalul nostru de profesorul Horia Pleș. A urmat o perioadă destul de bună, el a fost ameliorat față de preoperator, a putut comunica cu cei din jur, dar diagnosticul a fost implacabil, forma anatomo-patologică a acestui cancer a arătat că evoluția va fi ireversibil negativă și într-o perioadă scurtă de timp. În ciuda tuturor tratamentelor, radioterapie și așa mai departe, ceea ce din păcate s-a confirmat”, a spus Săndesc, citat de Digi24.ro. 

Medicul specialist ATI a spus că liderul și fondatorul Phoenix și-a păstrat forța interioară și că a fost vizitat de prieteni, iar unii i-au și cântat. „Și-a păstrat acea forță extraordinară, acea forță interioară chiar când și organismul său, care era și el fizic foarte puternic, a început să slăbească. Forța sa a rămas exprimată prin acea privire de leu în iarnă, aș putea spune, prin felul prin care a comunicat cu noi, prin zâmbetele sale, prin faptul că aprecia foarte mult că prietenii au venit la el, unii au venit și au și cântat”, a mai spus Dorel Săndesc, potrivit aceleiași surse. 

Despre tricoul pe care l-a purtat, medicul a spus că i-a fost dăruit chiar de Nicu Covaci. 

sursa foto: www.opiniatimisoarei.ro

Nicu Covaci a murit vineri seara, la vârsta de 77 de ani, în timp ce era internat pe secția de Terapie Intensivă a spitalului din Timișora. 

El va fi înmormântat în Cimitirul Eroilor din Timișoara, iar slujba va fi oficiată de Mitropolitul Banatului, potrivit presei locale. Primarul Timișoarei, Dominic Fritz, a transmis sâmbătă că, înainte, trupul neînsuflețit a lui Nicu Covaci va fi depus în clădirea Filarmonicii din municipiu.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!