Echipa de baschet masculin CSM CSU Oradea a anunţat, joi, numele primului jucător străin care va face parte din lot în sezonul următor. Este vorba despre sârbul Nikola Markovic, unul dintre cei mai apreciaţi jucători ai Oradiei.

"Nikola Markovic a semnat un nou angajament cu CSM CSU Oradea. El va evolua în următorii trei ani pentru formaţia alături de care a câştigat Liga Naţională şi SuperCupa României", a transmis, printr-un comunicat conducerea clubului bihorean.

De notat că Nikola Markovic a sosit la Oradea în cursul sezonului 2018-2019 şi i-a ajutat pe roş-albaştri să câştige campionatul. El a venit atunci din Polonia, de la Anwil Wlocklawek, formaţie alături de care jucase în Basketball Champions League.

Conducerea clubului CSM are numai cuvinte de laudă la adresa jucătorului de 31 de ani, înalt de 2.08 şi care evoluează pe poziţiile 4-5. "El este un jucător polivalent, capabil să-şi ajute echipe în ambele faze ale jocului. Din punct de vedere ofensiv, jocul lui Markovic este caracterizat în primul rând prin dorinţa de a pasa şi de a juca colectiv, aspect care îl face plăcut atât de staff-ul tehnic, cât şi de colegi. De asemenea, e capabil să arunce de la distanţă şi este posesor al unui joc eficient în spaţiul de trei secunde. Din punct de vedere defensiv are capacitatea de a contribui atât individual, în mismatch, cât şi în apărare colectivă", a transmis CSM Oradea.

În sezonul 2019-2020, Markovic a fost jucătorul cu cea mai mare medie de puncte marcate din lotul lui CSM CSU Oradea în campania continentală. De asemenea, Nikola este unul dintre cei doar patru jucători care au evoluat în toate meciurile bihorenilor din cupele europene în ultimul sezon, dintre care două partide în Basketball Champions League şi 12 în FIBA Europe Cup.

În cariera sa, Nikola Markovic a mai jucat pentru Mega Vizura Belgrad, Steaua Roşie Belgrad (formaţie cu care a evoluat şi în Liga Adriatică), FMP Belgrad, Vojvodina Novi Sad, KAOD, PAOK Salonic, Panelefsiniakos (ultimele trei din Grecia), Trefl Sopot, Stal Ostrow, Stelmet Zielona Gora şi Anwil Wlocklawek (din Polonia).