Senatul a iniţiat în procedură de urgenţă un proiect de lege pentru introducerea certificatului verde. Era şi cazul, că în războiul cu Covid mor zilnic cam 500 de români. Din cauză că doi gealaţi din şleahta lui Ludovic Orban s-au abţinut, proiectul nu a fost adoptat, dar oricum Camera Deputaţilor era cea care decidea aprobarea proiectului. 

Degeaba au insistat USR-iştii ca dezbaterea să intre în procedură de urgenţă. Grosul deputaţilor, borhotul politic, au cerut înfiinţarea a cinci comisii pentru analizarea situaţiei. Adică mor sute de oameni zilnic şi în mintea lor nu e nicio urgenţă. Să fie doar nesimţire sau chiar idioţenie în stare pură?

Păi, dacă aşa merg lucrurile, eu îi rog pe toţi medicii din linia I ca, atunci când îi sună deputaţii pentru neamurile lor multe şi proaste, pentru enoriaşii de partid şi pentru cunoştinţe şi prieteni, să-i mai amâne puţin. Dacă tot nu e urgenţă, să mai aştepte trei-patru săptămâni şi apoi să facă nu cinci comisii, ci doar una, care să analizeze starea bolnavului. O comisie compusă dintr-un medic de la UPU, unul de la ATI, un legist, un preot şi un reprezentant al pompelor funebre.

România e acum în situaţia "scapă cine poate" şi, din păcate, a nimerit sub dictatura proştilor. Cei mai mulţi dintre marii anti-vaccinişti n-au mai multe clase ca trenul. Oare mizează pe faptul că, dacă nu s-a prins şcoala de ei, de ce s-ar prinde Covidul? Ei refuză vaccinul pentru că nu ştiu ce conţine, dar se tratează acasă cu medicamente ruseşti, neomologate, trecute cu sacoşa peste Prut de traficanţii de ţigări reconvertiţi. Iar pentru deputaţii noştri nu e nicio urgenţă...

* Din motive de autocenzură, în titlu am înlocuit termenul de rahaţi cu cel de rataţi.