Două egaluri și o înfrângere

Cele trei echipe bihorene de fotbal din Liga a III-a şi-au continuat sâmbătă seria jocurilor amicale, de verificare, în vederea pregătirii noului sezon.

Două dintre ele, CA Oradea şi Lotus Băile Felix, au evoluat pe teren propriu, dar niciuna nu a câştigat, ambele terminând la egalitate, în timp ce Luceafărul Oradea a făcut deplasarea la Satu Mare, pentru jocul cu formaţia locală CSM, pe care l-a pierdut însă la scor de neprezentare.

Astfel, CA Oradea a încheiat cu scorul de 1-1 jocul susţinut la Stadionul Municipal "Iuliu Bodola", în compania celor de la Şoimii Lipova.

La rândul ei, Lotus Băile Felix a terminat la egalitate, jocul disputat la Stadionul Comunal din Sânmartin cu o altă formaţie arădeană Gloria Lunca Teuz Cermei, scor 2-2, în timp ce Luceafărul Oradea a cedat cu 0-3 meciul de pe terenul celor de la CSM Satu Mare.

La Oradea, în meciul celor de la CAO, golurile s-au marcat în primele 16 minute. Mai întâi, oaspeţii au deschis scorul, în minutul 8, după o greşeală a portarului Bob, dar peste alte opt minute, Chitaş a obţinut un penalty pentru CAO, pe care l-a transformat căpitanul Cosmin Letan.

Jocul a fost în mare parte echilibrat, dar până la sfârşit nu s-a mai marcat, cu toate că s-au mai consemnat şi alte ocazii la cele două porţi.

Antrenorul Florin Fărcaş nu i-a putut folosi pe C. Roşu, Copil şi Porumb, dar a trimis în teren echipa: Bob – Urbanowski, Letan, Stan, Ioviţă – Lezeu, Ardelean – Marina, Cîrjan, Chitaş – Meşter.

În repriza a doua au evoluat pentru CAO: Barabaş – Kovacs, Mintaş, Al. Popa, Stan (min. 76 Letan), Săutiuţ, Gunie – Gheorghiţă, Hosu, Abrudean (min. 76 Chitaş) – Urbanowski (min. 76 Lezeu).

Egal şi la Sânmartin

Şi Lotus Băile Felix a jucat acasă sâmbătă şi a încheiat, de asemenea, la egalitate, scor 2-2, cu Gloria Lunca Teuz Cermei. La pauză bihorenii conduceau însă cu 1-0, printr-un gol marcat de Florin Pop.

În partea secundă, formaţia oaspete a restabilit egalitatea prin Sergiu Popa şi chiar a preluat conducerea cu 2-1, după ce a înscris Loic Tenlep. Totuşi, partida avea să se încheie la egalitate, cu scorul de 2-2, după ce Tiponuţ a marcat în minutul 77.

Deşi fotbaliştii echipei gazdă şi-au mai creat ocazii şi au avut, în general, un joc bun, rezultatul final a consemnat doar remiza.

Antrenorul Gheorghe Ghiţ a început pentru Lotus cu: Beke – Ad, Popa, Paublusztig, Oros, Arsene,  – Habakuk, Blăgea – Fl. Pop, Cl. Codoban, I. Ban – Făgărăşanu. Pe parcurs i-a mai introdus însă şi pe: Dardai, R. Pop, Costea, Tirla, Tiponuţ şi Lupşe.

În fine, dar nu în cele din urmă, Luceafărul Oradea, cea de-a treia echipă bihoreană din Liga a III-a a jucat în acest weekend la Satu Mare, cu echipa locală CSM, cedând la scor de neprezentare, 0-3.

La pauză scorul a fost 1-0, printr-un gol marcat de Jakab, în minutul 38. În partea a doua au mai înscris pentru sătmăreni: V. Pop, în minutul 66, şi Cadar, în minutul 90.

Antrenorul Dorin Mudura a început jocul pentru Luceafărul cu: Ed. Nergheş – R. Ştef, D. Borma, Fl. Drăgan, D. Laza, D. Vitalis, R. Popovici, Bene, R. Toderici, Al. Jurcuţ şi G. Costea. Pe parcurs au mai jucat însă şi: M. Mudura – Coţolan, Abagiu, T. Tamaş, Pădurean şi  Ţîrţ.