Primăria Oradea a dat publicităţii, luni, imagini din dronă cu stadiul lucrărilor la Piaţeta Nufărul. Stadiul acestora a ajuns la 80%, după cum anunţă reprezentanţii municipalităţii printr-un comunicat.

"Până în prezent au fost efectuate lucrări de terasamente, lucrări de infrastructură, realizarea instalaţiilor electrice, alimentare cu apă, irigaţii şi canalizări, instalarea de borduri, rigole, pavaje, lucrări de construcţii strat suport din beton, amenajarea zonelor verzi, lucrări pentru amenajarea locurilor de joacă, platforme cu structură metalică, corpuri iluminat, stâlpi iluminat drepţi, instalare staţie biciclete, instalare mobilier urban, instalare infopoint şi panouri info", se arată în informare.

În perioada următoare, muncitorii se vor ocupa de amenajarea spaţiilor verzi, plantări, finalizarea platformelor cu structură metalică placate cu lemn, instalarea bolarzilor, amenajarea locuri de joacă, dar şi instalarea stâlpilor de iluminat curbaţi.

"În incinta pieţei se vor amenaja 8 platforme de lemn, cu rol de odihnă. Suprafaţa cumulată a acestora este de aproximativ 230 mp. De asemenea, se vor însămânţa 480 mp de gazon nou, din totalul de 2050 mp de spaţiu plantat", mai arată primăria.

Lucrările sunt realizate, printr-un proiect european, de firma Gavella, valoarea contractului fiind de 6.756.844,27 lei (fără TVA).

Pe lângă piațeta Nufărul, în proiectul finanțat prin Programul Operațional Regional 2014-2020, mai sunt incluse și piațetele din Rogerius și Ioșia, adică Magnolia și Cazaban.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!