Primăria Oradea continuă să prezinte imagini aeriene cu investițiile aflate în derulare în oraș, miercuri venind rândul viitoarei piațete Cazaban. Lucrarea este realizată în proporție de 85%, potrivit reprezentanților municipalității. 

Pavaj special

„Locuitorii cartierului Ioșia vor avea în curând un centru de cartier modern, amenajat  pe spațiul cuprins între Biserica Ortodoxă, Sala Sporturilor „Antonio Alexe”, Casa Tineretului și strada Cazaban. Dacă, în trecut, acest spațiu nu era pus în valoare, fiind folosit mai mult ca zonă de trecere, prin amenajările care se fac, el se transformă acum într-o zonă generoasă de relaxare şi petrecere a timpului liber”, a transmis miercuri Primăria Oradea, adăugând că „stadiul fizic al lucrărilor a ajuns în prezent la 85%”. 

Tot municipalitatea amintește că piațeta Cazaban este pavată cu „plăci din beton compozit, realizate dintr-un material utilizat în premieră în România, rezistent la razele UV, dar și la acțiunea de îngheț-dezgheț”. Pavajul conține și nisip de cuarț, fiind protejat cu o foiță de teflon care îi conferă rezistență la razele UV, îngheț/dezgheț și permite curățarea ușoară a petelor. Totodată, pavajul permite drenarea apelor, pe vertical, prin stratificații până în pământ.

(sursa video: Youtube / Primăria Oradea)

Cu arteziană și spații verzi

„Până în prezent au fost realizate lucrări de terasamente, de infrastructură și suprastructură, instalații electrice, alimentare cu apă, irigații și canalizări, montare borduri, rigole, pavaje etc.”, conform Primăriei Oradea. 

De asemenea, au fost instalați stâlpii de iluminat, a fost amenajată parțial fântâna arteziană și o stație de autobuz. „În perioada următoare continuă lucrările de pavare în zona centrală a piațetei, precum și la fântâna arteziană”, transmit reprezentanții municipalității.

Conform proiectului, va fi pavat și drumul perimetral al piațetei, vor fi amenajate spațiile verzi, respectiv vor fi montate corpurile de iluminat în paviment și mobilierul urban, inclusiv coșurile și băncile realizate din lemn, precum și din compozit.

Lucrările vizează o suprafață de peste 10.000 de metri pătrați și sunt realizate de SC Erbașu Construcții. Investiția trebuie finalizată în acest an, valoarea contractului fiind de 12,4 milioane de lei (fără TVA).

Printre altele, piațeta va fi prevăzută cu o fântână arteziană situată în zona centrală a acesteia, mai precis în zona cuprinsă între biserică și Casa Tineretului.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!