Prefectura şi Direcţia de Sănătate Publică au informat joi dimineaţă că în Bihor au mai fost confirmate în ultimele 24 de ore încă 69 de persoane infectate cu SARS-CoV-2. Astfel, numărul total al cazurilor Covid înregistrate în judeţ de la debutul pandemiei a ajuns la 20.003. Pe de altă parte, după ce joi primise, pentru întâia oară, mai puţine doze decât solicitase, judeţul a recepţionat joi un "supliment".

Bebeluş infectat

Potrivit surselor BIHOREANULUI, persoanele recent diagnosticate sunt din Oradea (39), Paleu, Câmpani, Derna, Salonta, Tarcea, Şinteu, Tileagd, Popeşti, Marghita, Ineu, Tileagd, Abrămuţ, Tăuteu, Marghita, Abram, Bulz, Beiuş, Sânmartin, Biharia, Toboliu, Tărcaia, Ştei şi Săcădat.

Între cele 69 de persoane confirmate cu virusul se află şi un băieţel de câteva luni, din Oradea.

Bilanţul deceselor a urcat la 852, cu trei mai multe decât în ziua precedentă, iar cel al vindecărilor la 18.291, cu 79 mai multe decât miercuri.

Joi dimineaţă, în judeţ erau înregistrate 860 de cazuri Covid active, iar în secţiile pentru tratarea bolnavilor erau internate 214 persoane, cu una mai puţin decât în ziua precedentă.

Noi doze de vaccin

În Bihor s-au făcut miercuri, potrivit comunicatului celor două instituţii, 1.080 de vaccinări, fără nicio reacţie adversă şi fără nici o doză pierdută.

Potrivit surselor BIHOREANULUI, după ce joi, pentru prima oară de la începutul campaniei de vaccinare, judeţului i-au fost predate mai puţine flacoane de vaccin decât solicitase (doar 166 faţă de 435 cerute), joi dimineaţă DSP Bihor a mai primit şi diferenţa de 269 flacoane, ceea ce ar permite ca până sâmbătă, inclusiv, vaccinarea să continue conform programărilor făcute.

Incidenţa în Bihor

În ce priveşte incidenţa cazurilor Covid-19 cumulate în ultimele 14 zile şi raportat la totalul populaţiei, cea mai mare – 20,18 la mia de locuitori – continuă să se înregistreze în comuna Şinteu (22 cazuri). Alte şase localităţi depăşesc pragul de 3 cazuri la mia de locuitori, şi anume Câmpani (5,89), Cherechiu (4,5), Vadu Crişului (3,49), Auşeu (3,37), Săcădat (3,35) şi Gepiu (3,01).

În Oradea, cu un total de 398 cazuri cumulate în ultimele două săptămâni, incidenţa a urcat uşor joi dimineaţă la 1,76 cazuri la mia de locuitori (faţă de 1,74 în ziua precedentă).

Pe de altă parte, potrivit Prefecturii, în ultimele 24 de ore, echipe mixte de poliţişti şi jandarmi au verificat 1.665 de persoane carantinate şi 555 de persoane izolate la domiciliu. De asemenea, a fost verificată respectarea măsurilor de protecţie individuală şi a prevederilor legale în 131 societăţi comerciale şi 82 de mijloace de transport în comun, fiind aplicate 133 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 51 cu avertismente scrise şi 82 cu amenzi în valoare de 21.250 lei.