Numărul crescut al infectărilor cu Covid-19 în opt unităţi administrativ-teritoriale din Bihor a determinat Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă să decidă, luni, măsuri de restricţie pentru operatorii Horeca şi activităţile culturale din aceste localităţi.

Este vorba de municipiul Marghita, oraşul Nucet şi comunele Husasău de Tinca, Tinca, Bratca, Sântandrei, Copăcel şi Holod. În aceste UAT-uri, este interzisă desfășurarea activităților cu publicul în interiorul clădirilor pentru restaurante, cafenele, operatori economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc, instituții muzeale, biblioteci, librării și cinematografe.

În toate cele opt oraşe şi comune, incidenţa îmbolnăvirilor cu coronavirus este mai mare de 1,5 raportat la mia de locuitori.

Cea mai gravă situaţie este în Husasău de Tinca, unde rata de incidenţă este de 5,48 la mia de locuitori. În această comună, sunt 14 cazuri active, care se raportează la cei 2.374 locuitori.

În Tinca, rata îmbolnăvirilor cu Covid-19 este de 3,48, iar în Bratca de 2,95. În Nucet, sunt 2,41 bolnavi cu coronavirus la mia de locuitori, în Sântandrei 2,06, în Copăcel – 1,93, în Holod – 1,88, iar în Marghita – 1,76.

CJSU analizează săptămânal rata de incidenţă a cazurilor de Covid-19 în fiecare unitate administrativ-teritorială, date în funcţie de care decide dacă se impun sau nu măsuri restrictive.