Comisia tehnică pe probleme de circulație din Oradea, coordonată de viceprimarul Marcel Dragoș, a aprobat luni noi restricții de trafic în oraș.

Începând de luni, conducătorii auto nu mai pot rula pe artera care flanchează Parcul 1 Decembrie către strada Vasile Alecsandri.

„Începând de azi, 4 septembrie, până la finalul săptămânii, este interzis virajul din strada Piața 1 Decembrie (zona Făt - Frumos) la stânga, spre strada Mihai Viteazul”, a transmis Primăria printr-un comunicat de presă.

Potrivit comunicatului, măsura a fost luată pentru reabilitarea căii de rulare.

Apoi, începând de marți, strada Jean Calvin va fi închisă traficului auto timp de două săptămâni, până pe 16 septembrie.

„Restricțiile sunt necesare pentru realizarea investiției „reabilitarea sistemului de termoficare urbană la nivelul municipiului Oradea –  etapa III”, a transmis Primăria.

Ulterior, la sfârșitul acestei săptămâni, mai multe artere orădene vor fi închise pentru desfășurarea unui eveniment sportiv în condiții de siguranță.

„Pentru organizarea Crosului Muzeului Țării Crișurilor, se vor institui restricții de circulație, duminică, 10 septembrie, între orele 11:00-12:00, pe traseul Muzeul Memorial Ady Endre – Muzeul Memorial Aurel Lazăr – Muzeul Memorial Iosif Vulcan – Piața Unirii – Muzeul Țării Crișurilor”, se menționează în comunicat.

La fel, pentru weekendul celălalt este programat un eveniment similar.

„Se instituire restricții de circulație pentru data de 17 septembrie, între orele 6:00 – 15:00, în vederea desfășurării concursului de alergare „Oradea City Running Day”, zona de start / finish fiind Piața Ferdinand”, a transmis Primăria

Participanții vor alerga pe malul Crișului Repede din Piața Libertății până la Podul Sovata, cu întoarcere pe strada Splaiul Crișanei și revenire pe Podul Sfântul Ladislau.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!