Şoferii care au drum prin Calea Aradului sunt sfătuiţi de municipalitatea orădeană să evite în aceste zile sensul giratoriu din zona intersecţiei cu străzile Meşteşugarilor şi Aviatorilor.

La fel, în nopţile de marţi spre miercuri şi miercuri spre joi, o parte dintre pasajele subterane din Piaţa Emanuil Gojdu vor fi închise accesului auto.

Pe o singură bandă

Restricţiile de circulaţie din sensul giratoriu de lângă Casa Piraților, instituite luni dimineaţă, când un agent de poliţie a început să dirijeze circulaţia în zonă, vor fi valabile pentru cel puţin două zile.

Prin girație se va circula pe o singură bandă, lucru care va duce la apariția de cozi de mașini. „Având în vedere complexitatea lucrărilor de asfaltare a sensului giratoriu de pe Calea Aradului, din zona Casa Piraţilor, constructorul este obligat să impună restricţii de circulaţie începând de azi, 17 iunie, pentru cel puţin două zile", a transmis luni Primăria Oradea printr-un comunicat de presă.

Lucrările vizează amenajarea covorului asfaltic din sensul giratoriu după modelul celui proaspăt aşternut pe strada Meşteşugarilor. „Sensul giratoriu va fi amenajat până la intersecţia cu strada Aviatorilor, acesta urmând să aibă un covor asfaltic nou la fel ca pe Calea Aradului şi pe Meşteşugarilor", a declarat pentru BIHOREANUL, directorul tehnic al Primăriei, Sebastian Marchiş.

Reamenajarea capacelor de cămin, frezarea asfaltului degradat şi turnarea unui nou covor asfaltic vor fi făcute de firma Precon Transilvania în baza contractului cadru de reparaţii de întreţinere şi reparaţii a străzilor orădene.

Ocoliţi pasajele din Centrul Civic!

De asemenea, conducătorii auto sunt sfătuiţi ca în nopţile de marţi spre miercuri şi miercuri spre joi să evite pasajele subterane din Piaţa Emanuil Gojdu, o parte dintre ele urmând să fie închise accesului auto.

„În următoarele două nopţi, constructorul va realiza marcajele rutiere definitive. Practic, se vor executa toate marcaje care nu au fost trasate până acum", a explicat directorul Sebastian Marchiş.

Potrivit comunicatului municipalităţii, în noaptea de marţi spre miercuri, între orele 22 - 05 se va lucra pe breteaua de legătură dintre Calea Mareşal Averescu, cu trecere prin pasajul subteran şi ieşire spre cartierul Dimitrie Cantemir.

În noaptea următoare, constructorii vor lucra, în sens opus, pe breteaua care leagă zona blocului Cicero, cu trecere prin pasaj, de zona Calea Aradului.

În acest interval va fi închisă strada Piaţa 1 Decembrie, pornind din zona de la colţul parcului cu acelaşi nume, cu coborâre în pasaj şi ieşire spre strada Eroului Deportaţi prin Piaţa Cetăţii.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!