Traficul rutier în jurul Colegiului Național Emanuil Gojdu din Oradea se va desfășura, începând de miercuri, în sens unic.

Potrivit unui comunicat al municipalității, restricțiile au devenit posibile după ce în după-amiaza zilei de marți constructorii au reușit asfaltarea străzii Aleea Emanuil Gojdu, care va prelua începând de miercuri o parte din traficul rutier.

„Având în vedere lucrările ce urmează să fie efectuate în zona pasajelor din Centrul Civic și pe strada Cele Trei Crișuri, vă informăm că, de mâine, 30 august, circulația dinspre Podul Dacia înspre centrul orașului va fi deviată pe Aleea Emanuil Gojdu, celălalt sens de mers fiind păstrat pe strada Independenței (ca acum - n.r.)”, a transmis marți Primăria Oradea.

Restricțiile se vor menține până pe 11 septembrie.

Tot de miercuri, circulația pe strada Independenței, din zona Parcului 1 Decembrie către Podul Dacia, se va limita la o singură bandă, cu un singur sens.

„Vrem ca din 11 septembrie, când reîncepe școala, să reluăm circulația tramvaielor prin zona centrală. Pentru ca acest lucru să fie posibil, constructorii au nevoie de front de lucru, fapt pentru care pe strada Independenței circulația se va limita la o singură bandă, pe sensul către Podul Dacia”, a declarat primarul Florin Birta pentru BIHOREANUL.

După cum BIHOREANUL a mai scris, circulația tramvaielor prin Piața Gojdu a fost sistată începând din vara anului trecut pentru a face loc șantierului pentru construcția pasajelor subterane.

De atunci, transportul în comun a fost deservit de către OTL cu autobuze, iar circulația autoturismelor a fost deviată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!