Strada Emilian Chitul, de pe malul Crişului Repede, va fi închisă pentru amenajarea unei rampe pe care pista pentru biciclete va subtraversa podul Centenarului.

Începând de marți!

Comisia pentru circulaţie din cadrul Primăriei a hotărât vineri restricţionarea traficului în zonă pentru două luni.

„În perioada următoare va fi restricționată circulația pe strada Emilian Mircea Chitul, pentru realizarea lucrărilor de amenajare a unei rampe de acces spre albia Crișului Repede, în amonte de Podul Centenarului”, se menționează într-un comunicat al Primăriei.

Potrivit municipalităţii, închiderea circulaţiei se va face începând din 2 mai.

"În perioada 2 - 26 mai, în intervalul orar 8 - 17 strada Emilian Mircea Chitul va fi închisă total, cu excepţia zilelor de final de săptămână (sâmbătă – duminică)", a transmis Primăria.

Ulterior, restricţiile vor fi instituite pentru încă o lună după ultimul weekend din mai.

"În perioada 29 mai - 30 iunie, în intervalul orar 8 - 17 strada va fi închisă parţial, doar în zona marcată aferentă pistei de biciclete, excepţie făcând zilele de final de săptămână (sâmbătă – duminică)", se mai menţionează în comunicat.

Restricții cu intermitență

În ciuda anunţului Primăriei viceprimarul Marcel Dragoş, responsabil de lucrările municipalităţii, a promis că constructorul va încerca să deranjeze cât mai puţin posibil traficul pietonal şi auto în zonă.

"Strada va fi închisă circulaţiei de săptămâna viitoare pentru construirea unei rampe pe care va coborî pe sub podul Centenarului pista pentru biciclete astfel încât acestea să nu se mai intersecteze cu maşinile la intrarea pe pod. Interdicţiile nu se vor păstra însă toată ziua. Restricţiile vor fi aplicate 2 - 3 ore cât se calează (n.r. imobilizează înaintea intrării în funcţiune) utilajele care vor lucra la rampă", a explicat pentru BIHOREANUL viceprimarul Marcel Dragoş.

După cum BIHOREANUL a mai scris, rampa din dale de beton va fi construită de firma Global Industrial la comanda Administraţiei Bazinele pentru Apă Crişuri.

Rampa va avea o lungime de 39 metri şi o diferenţă de cotă de 3,43 metri reprezentând diferenţa de înălţime dintre promenada pietonală aflată aproape de firul apei şi nivelul străzii.

Se închid și străzile Postăvarului și Mioriței

Pe de altă parte, în aceeași ședință, de vineri, comisia de circulație a decis închiderea circulației rutiere pe străzile Mioriței și Postăvarului, pentru lucrări de extindere și înlocuire a rețelelor de apă.

Pentru strada Mioriței restricțiile vor fi aplicate în perioada 8 mai - 8 iulie.

Pe strada Postăvarului restricțiile sunt etapizate astfel:

- în perioada 8 mai - 28 mai va fi închis tronsonul străzii Postăvarului cuprins între str. Mircea Popescu și strada George Barițiu;

- în perioada 29 mai - 18 iunie va fi închis tronsonul străzii Postăvarului cuprins între străzile George Barițiu și Teatrului.

„Pe perioada instituirii restricțiilor, pentru a nu perturba ritmul lucrărilor, accesul auto pe tronsoanele afectate va fi permis exclusiv riveranilor, doar în situații care necesită în mod imperios accesul auto”, explică informarea PMO.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!