Orădenii sunt invitați miercuri, 20 decembrie, de la ora 19, la Casa de Cultură a Sindicatelor pentru a se bucura de concertul de colinde „Noi umblăm a corinda și cu drag a vă cânta”. 

Organizat în cadrul proiectului „Bihorul colindă”, evenimentul va aduce pe scenă interpreți și ansambluri din Bihor. Este vorba despre Ioana Urs, Călin Ban, Ana Maria Gal, Andrei Corb, Andrada Turvan, Ciprian Mocan, Ansamblul „Nuntașii Bihorului”, Ansamblul de dansuri slovăcești „Cerovina”, Grupul de colindători ai Ligii Studenților din Oradea, Antonela Ferche Buțiu, Cornel Borza, Anika Brugos, Grupul vocal „Lioara” al Școlii de Arte „Francisc Hubic”, Grupul de teologi „Diacon Nicolae Firu” ai Liceului Teologic Ortodox „Roman Ciorogariu” din Oradea, dirijor Ștefan Lacatoș, și un grup de colindători ai ansamblurilor „Brătcuța” și „Bărdăuța” Bihor. 

Vor colinda pentru orădeni și mai mulți invitați din țară: Anuța Iuga și colindători din Maramureș; Cristian Fodor și grupul de colindători din Ținutul Pădurenilor, Ansamblul „Ritmuri Zărăndene”, coordonator Gheorghe Diniș; Sorin Filip și colindători din Bucovina, Ansamblul Profesionist „Ciprian Porumbescu” – Suceava.

Momentele muzicale vor fi acompaniate de orchestra „Rapsodia Bihoreană”, condusă de dirijorul prof. Liviu Buțiu. Spectacolul va fi prezentat de Antonela Ferche Buțiu și Ovidiu Purdea Someș.

Intrarea se face pe bază de bilete gratuite, în limita locurilor disponibile. Biletele pot fi ridicate de la recepția Bibliotecii Județene „Gheorghe Șincai” Bihor, str. Armatei Române, nr. 1/A, în intervalul orar 9.00 – 17.00.

Proiectul „Bihorul colindă” este la a doua ediție, fiind organizat de Consiliul Județean Bihor, Biblioteca Județeană „Gheorghe Șincai” Bihor, Centrul de Cultură al Județului Bihor, Inspectoratul Școlar Județean Bihor, Episcopia Ortodoxă Română a Oradiei, Episcopia Romano-Catolică de Oradea, Episcopia Greco-catolică de Oradea,  Biserica Penticostală, Biserica Baptistă și Biserica Reformată.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!