Compania HiSky, care din această toamnă va asigura curse între Oradea și București, dar și între Oradea și Londra, a pus în vânzare bilete de avion pentru zboruri din Oradea cu escală în Capitală spre alte opt destinații internaționale.

Potrivit publicației de specialitate boardingpass, noile curse, care de fapt asigură conexiuni spre cele opt destinații din Europa, Orientul Apropiat și SUA, ar urma să fie operate de la jumătatea lunii octombrie.

Escale între 1 și 11 ore

HiSky a pus biletele în vânzare pentru zboruri din Oradea cu escală pe aeroportul internațional Henri Coandă din București, a anunțat joi boardingpass, precizând că aceste zboruri vor fi adiționale, adică în completarea celor două deja anunțate de companie între Oradea și București și, respectiv, între Oradea și Londra, precum și faptul că vor fi operate de la jumătatea lunii octombrie a acestui an.

Potrivit sursei citate, cele opt noi destinații sunt:

Oradea – Barcelona (Spania)

Oradea – Bruxelles (Belgia)

Oradea – Chișinău (Republica Moldova)

Oradea – Dublin (Irlanda)

Oradea – Frankfurt (Germania)

Oradea – Malaga (Spania)

Oradea – New York – aeroportul J.F. Kennedy (SUA)

Oradea – Tel Aviv (Israel)

Portalul menționat scrie că aceste zboruri vor avea escale la București între o oră și 11 ore, dar durata medie a escalei este sub 4 ore, iar pasagerii vor avea asigurat transferul bagajelor de cală în aeronava de conexiune.

La ce prețuri

Prețurile anunțate pe site-ul HiSky par atractive: un zbor Oradea – New York cu plecare de pe aeroportul orădean pentru data de 17 ianuarie 2025, de pildă, și retur pe același aeroport pentru data de 23 februarie, ar urma să coste 299,98 euro (dus) și 279,98 euro (întors).

Un zbor Oradea – Barcelona, tot pentru data de 17 ianuarie 2025, și cu întoarcere tot pe 23 februarie, ar urma să coste 204,82 euro (la dus) plus 161,47 euro (la retur).

La aceleași date, un zbor Oradea – Frankfurt și retur ar urma să coste, potrivit site-ului HiSky, de 129,89 euro (la dus) plus 151,09 euro (la întors).

Aceste noi conexiuni vin în completarea zborurilor programate de HiSky de la Oradea în cadrul unui parteneriat cu Air Oradea (companie înființată de Primăria Oradea și de CJ Bihor), care va pune la dispoziție suma maximă de 750.000 de euro pentru operarea, vreme de cinci ani, a zborurilor de la Oradea la București și la Londra, plus câteva chartere. 

Totodată, pentru efectuarea curselor de linie, HiSky va deschide o bază operațională la Oradea și va gara aici o aeronavă din dotarea companiei.

HiSky are o flotă de 8 aeronave de tip JET, cu configurații variate: 4 aeronave cu 180 de locuri, 1 aeronavă cu 144 de locuri, 2 aeronave cu 220 de locuri și 1 aeronavă cu 275 de locuri (aeronava cu care operează și zborurile din București către SUA). 

De notat că, din 3 iunie, de pe aeroportul orădean asigură curse externe, cu escală la Varșovia, spre aproximativ 100 de destinații din Europa, Orientul Mijlociu, Asia și America, și compania poloneză LOT Polish Airlines, în baza unui contract de serviciu public obligatoriu prin care, timp de 4 ani, poate beneficia de subvenții de la Consiliul Județean Bihor și Primăria Oradea, suma acestora neputând depăși 9,8 milioane euro, în funcție de gradul de încărcare a aeronavelor.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!