Nominalizat, pe 30 decembrie, de către Alianţa pentru România Curată la premiul "Traseistul anului 2014", pentru că "acum câteva luni s-a înscris în PLR Tăriceanu, al 10-lea partid în care se află de când este "politician"", deputatul Octavian Bot a respins acest stigmat, afirmând că nu poate fi acuzat în niciun fel de traseism.

"A număra contabiliceşte prin câte partide am trecut e o tâmpenie, o prostie. Nu poate fi numit traseist cel care nu îşi schimbă orientarea politică, chiar dacă îşi poate schimba un partid", a spus Bot într-o conferinţă de presă susţinută miercuri. El a adăugat că traseişti pot fi consideraţi doar politicienii care şi-au "schimbat radical" orientarea: "Sunt atâţia oameni care şi-au schimbat radical orientarea politică, la 180 de grade, ăştia trebuie sancţionaţi, ei sunt traseişti".

Bot a continuat, arătând că în partidele prin care a trecut a avut şi succese cu care alţi politicieni, care au rămas în partidul care i-a făcut cunoscuţi, nu se pot lăuda, dând exemplul contribuţiei pe care ar fi avut-o la "unificarea liberală" în 1995, când pe scena politică activau Partidul Alianţei Civice, Partidul Naţional Liberal Creştin Democrat condus de Nicolae Cerveni şi PNL, acesta din urmă aflat în afara Parlamentului. "Am venit noi (n.r. - PAC şi PNLCD) şi am făcut unificarea liberală, şi ei (n.r. - PNL) atunci s-au relansat", a spus Bot.

Acesta a afirmat că "cel mai în largul său", dintre cele 10 partide prin care a trecut, s-a simţit în Uniunea Forţelor de Dreapta, condusă spre finalul anilor 90 de Varujan Vosganian şi Adrian Iorgulescu, dar din cauza problemelor financiare aceasta a fost absorbită de PNL. "Cel mai în largul meu m-am simţit în UFD, un partid cu oameni de foarte bună calitate, dar care a eşuat din motive financiare. Erau datorii de plătit, PNL le-a plătit, iar UFD a intrat în PNL", a spus Bot.

Deputatul orădean nu s-a sfiit nici să critice Alianţa pentru România Curată, condusă de profesoara Alina Mungiu Pipidi. "Tel maître, tel valet! (La aşa stăpân, aşa servitori - trad. din franceză). Cum e Pippidi sunt şi ceilalţi. Asta e o şmecherie a unor ONG-uri care iau bani ca să nu facă nimic", a încheiat Octavian Bot.

Citiţi pe această temă articolul "Nominalizări orădene la premiile România Curată 2014: Primăria şi traseistul Octavian Bot!"