O femeie în vârstă de 63 ani a ajuns la spital, joi, după ce a fost izbită de un autotren în timp ce traversa strada, regulamentar, pe trecerea de pietoni de pe strada Aradului din Salonta.

Din primele verificări făcute de poliţiştii rutieri, accidentul s-a produs din cauza şoferului de TIR care nu ar fi acordat prioritate de trecere pietonului.

„Conducătorul autotrenului nu a oprit la trecerea de pietoni şi a acroşat o salontancă în vârstă de 63 de ani care se angajase în traversarea străzii, regulamentar, pe lângă bicicletă”, a explicat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, comisarul Alina Dinu.

În timp ce şoferul de TIR s-a ales cu dosar penal şi a fost condus la sediul Poliţiei municipiului Salonta pentru audieri, victima a fost preluată de un echipaj al SMURD Bihor şi transportată la spital. După spusele ofiţerului, femeia a scăpat cu leziuni uşoare.

Accidentele provocate de şoferii vehiculelor de mare tonaj în micul municipiu de la graniţa judeţului se ţin lanţ în condiţiile în care oraşul nu are o şosea ocolitoare, iar transportatorii sunt obligaţi să traverseze localitatea.

Unul dintre cele mai grave incidente rutiere s-a produs pe 11 mai a.c., când o autobasculantă încărcată cu pietriş s-a răsturnat într-o curbă peste pietonii care se deplasau pe marginea drumului, ucigând pe loc o fetiţă în vârstă de 1 an şi 4 luni şi bunica ei de 57 de ani.