Bilanţul îmbolnăvirilor cu coronavirus a urcat în Bihor la 972, după ce în urma celor 665 teste PCR efectuate în ultimele 24 de ore (290 la Spitalul Municipal şi 375 la Spitalul Judeţean din Oradea) au fost depistate 52 noi cazuri de infectare cu SARS-CoV-2.

În mod oficial, însă, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă la prânz doar 38 din aceste noi cazuri şi un bilanţ total de doar 958 cazuri de la începutul pandemiei, diferenţa explicându-se prin orele diferite de raportare şi centralizare a informaţiilor.

Potrivit datelor neoficiale, sâmbătă a fost înregistrat cel mai mare număr de îmbolnăviri descoperite în Bihor şi un al doilea record de la începutul pandemiei, precedentul datând de joi, când în judeţ au fost raportate 44 cazuri noi.

Sursele BIHOREANULUI afirmă că cele 52 persoane recent diagnosticate fac parte din diferite categorii: pacienţi internaţi la Spitalul Municipal (pe secţiile de Cardiologie, Hematologie, Pediatrie, Chirurgie pediatrică, Interne, chiar şi un copil ajuns la Compartimentul de Primire a Urgenţelor), pacienţi internaţi la Spitalul Judeţean din Oradea şi la Spitalul Municipal din Beiuş, dar şi persoane dependente de dializă de la centrele Fresenius şi Diaverum din Oradea.

De asemenea, au fost diagnosticaţi cu coronavirus, în baza anchetelor epidemiologice, mai mulţi bihoreni care au fost în contact cu persoane confirmate anterior cu Covid, precum  şi persoane care s-au testat la cerere, contra cost, la ambulatoriul Spitalului Municipal şi la cel al Spitalului Judeţean.

Cei 52 bihoreni diagnosticaţi în ultimele 24 de ore au domiciliul în Oradea, Ineu, Oşorhei, Ţeţchea, Beiuş, Uileacu de Beiuş, Căbeşti, Pomezeu, Lunca, Ştei, Cărpinet, Cefa.

În cursul zilei de vineri, în secţiile de Infecţioase şi Pneumologie au fost declaraţi vindecaţi trei pacienţi, bilanţul cazurilor rezolvate urcând la un total de 680, ceea ce, conform Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, a făcut ca rata vindecărilor să fie de 73,91% din totalul persoanelor diagnosticate Covid în judeţ de la începutul pandemiei şi până în prezent.

Potrivit datelor oficiale transmise de DSP Bihor, sâmbătă dimineaţă Spitalul Municipal din Oradea, redevenit de o zi unitate exclusiv anti-Covid, avea 208 pacienţi internaţi, faţă de 168 în ziua precedentă.

La nivel naţional, Grupul de Comunicare Strategică a anunţat sâmbătă 1.225 cazuri noi de îmbolnăvire în toată ţara, bilanţul acestora ajungând la un total de 52.111 de la începutul pandemiei, precum şi 36 decese, numărul total al acestora ajungând la 2.379.