Peste o jumătate de kilogram de cannabis, cocaină, pastile de ecstasy şi un timbru cu LSD au fost confiscate, iar cinci tineri din Bihor au ajuns în arest la domiciliu, într-un nou dosar al procurorilor DIICOT Oradea, deschis pentru trafic de droguri de risc şi de mare risc. 

Potrivit unor surse din anchetă, drogurile au fost capturate luna trecută, pe 8 noiembrie, într-o acţiune a poliţiştilor Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi Antidrog Oradea, coordonată de un procuror al Serviciului teritorial Oradea al DIICOT, într-un dosar ce viza un grup acuzat că, în perioada 2017-2018, a alimentat piaţa orădeană cu droguri de risc şi de mare risc.

În timpul percheziţiilor realizate, anchetatorii au ridicat 572 grame de cannabis, 3 grame de cocaină, 2 comprimate de ecstasy şi 1 timbru LSD, iar patru persoane au fost reţinute. 

Cei patru - Vlăduţ Ioan Bala, Brugiafreddo Ziad Mario, Alex Daniel Buşe şi Adrian Claudiu Dărăban - au fost prezentaţi la Tribunalul Bihor cu propunere de arestare preventivă, solicitare respinsă, însă, de judecătorul de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Bihor, care a decis să îi trimită în arest la domiciliu. 

Ancheta a continuat, însă, căci procurorii mai aveau un "client" de prins. Este vorba despre Vasile Bogdan Oniţa, un tânăr aflat în străinătate, care s-a întors în ţară recent şi chemat la audieri. 

În aceeaşi zi, procurorii DIICOT Oradea l-au prezentat pe Oniţa la Tribunalul Bihor, care a decis să-i aplice aceeaşi măsură preventivă, cea a arestului domiciliar. Încheierea judecătorească mai poate fi contestată la Curtea de Apel Oradea, ancheta fiind, încă, în derulare.