Judecătoria Oradea a respins, joi, noua cerere de arestare formulată pe numele lui Victor Micula, în dosarul în care este acuzat de încălcarea regimului armelor şi muniţiilor. 

După cum se ştie deja, solicitarea procurorilor a fost analizată de judecătorul Marian Racolţa, săptămâna trecută, care a amânat pronunţarea verdictului cu o săptămână. 

Soluţia a fost pronunţată în sala de judecată pe scurt, fără să se știe încă motivele. Ea nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bihor. 

Noua solicitare de arestare a fost formulată de procurorul Gabriela Antohi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea într-un dosar trimis în faţa instanţei pe 13 aprilie, în care fiul magnatului Viorel Micula a fost inculpat pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.

În esenţă, Micula jr. este acuzat că, în 2019, a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea şi ar fi cumpărat, deţinut şi folosit, fără autorizaţie, mai multe arme letale de vânătoare, printr-un interpus. 

În acelaşi dosar mai sunt trimiși în judecată şi doi dintre prietenii lui Victor Micula - Sergiu Gabriel Hava şi Vasile Iulian Manea -, primul fiind cel pe numele căruia au fost cumpărate armele de vânătoare pe care le folosea milionarul, iar Manea, un tovarăş de-al lui Micula, acuzat de mărturie mincinoasă.

Cauza a fost înregistrată la Judecătoria Oradea şi se află în Camera preliminară a instanţei. 

Cererea de arestare a lui Victor Micula este a doua după ce, în luna ianuarie, procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul Bihor a solicitat același lucru într-un alt dosar în care milionarul e acuzat că ar fi accesat baza de date a MAI și ar fi participat ilegal, echipat ca un polițist, la o percheziţie. Solicitarea respectivă a fost respinsă atât de Tribunalul Bihor, cât şi de Curtea de Apel Oradea.