Noua cerere de arestare formulată pe numele lui Victor Micula în dosarul în care este acuzat de încălcarea regimului armelor şi muniţiilor mai are de aşteptat. După dezbaterile de joi, Judecătoria Oradea a amânat verdictul cu o săptămână.
Solicitarea procurorilor a fost analizată, joi, de judecătorul Marian Racolţa, iar la proces au fost prezenţi fizic doar avocaţii lui Victor Micula, tânărul participând la dezbateri prin videoconferinţă, potrivit surselor BIHOREANULUI, fără însă să dea vreo declaraţie.
Soluţia urmează să fie pronunţată săptămâna viitoare şi nu va fi una definitivă, putând fi contestată de părţi la Tribunalul Bihor.
După cum BIHOREANUL a mai scris, noua solicitare de arestare a fost formulată de procurorul Gabriela Antohi de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Oradea într-un dosar trimis în faţa instanţei pe 13 aprilie, în care fiul magnatului Viorel Micula a fost inculpat pentru 18 infracţiuni de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor şi 13 infracţiuni de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată.
În esenţă, Micula jr. este acuzat că, în 2019, a tras cu o armă de asalt pe un pod din Oradea şi ar fi cumpărat, deţinut şi folosit, fără autorizaţie, mai multe arme letale de vânătoare, printr-un interpus. În acelaşi dosar mai sunt trimiși în judecată şi doi dintre prietenii lui Victor Micula - Sergiu Gabriel Hava şi Vasile Iulian Manea -, primul fiind cel pe numele căruia au fost cumpărate armele de vânătoare pe care le folosea milionarul, iar Manea, un tovarăş de-al lui Micula, acuzat de mărturie mincinoasă.
Cauza a fost înregistrată la Judecătoria Oradea şi se află în Camera preliminară a instanţei.
Cererea de arestare a lui Victor Micula este a doua după ce, în luna ianuarie, procurorul Cristian Ardelean de la Parchetul Bihor a solicitat același lucru într-un dosar în care milionarul e acuzat că ar fi accesat baza de date a MAI și ar fi participat ilegal, echipat ca un polițist, la o percheziţie.
Solicitarea a fost respinsă însă atunci de judecătoarea Veronica Ioniţă, pe motiv că, prin plecarea în străinătate, Micula nu s-ar fi ascuns şi nu s-ar fi sustras de la urmărirea penală, iar arestarea preventivă nu putea fi dispusă pentru sancţionarea comportamentului lui excentric, opulent, fără a se referi la încălcarea propriu-zisă a legilor.
În respectivul dosar, Victor Micula este judecat împreună cu patru agenţi de la Poliţia Municipiului Oradea, inculpaţi fiindcă l-au protejat, l-au lăsat să se joace de-a poliţistul şi au închis ochii la abateri rutiere pe care acesta le-ar fi comis. Cauza se află în dezbaterea Camerei preliminare din Tribunalul Bihor.