Tinerii judoka de la LPS Bihorul Oradea s-au întors cu nouă medalii de la întrecerile concursului internaţional dotat cu Cupa Satu Mare şi care s-a desfăşurat în 14 septembrie în oraşul din nord-vestul ţării.

Competiţia a reunit la start 25 de sportivi, proveniţi din patru ţări, România, Ucraina, Ungaria şi Polonia.

Performerii delegaţiei clubului orădean au fost Răzvan Mocan şi Berenice Belenyesi, care s-au situat pe primul loc la categoriile lor de vârstă şi greutate. Răzvan a participat la U11 +55 kg, în timp ce Berenice a luat startul în cadrul categoriei de vârstă U14, la 63 kg.

Pe locul II şi în posesia medaliilor de argint au intrat: Banoi Ayan la 50 kg U 11, Sofia Cioloş la 40 kg U11 şi Beatrice Buşanu la 40 kg U13.

Locul III şi medaliile de bronz le-au cucerit: Alexandra Cîmpan la 48 kg U13, David Matei la 55 kg U13, Georgiana Popa la 63 kg U14 şi Dragoş Ţîrlea în limitele categoriei 60 kg, tot de la U14.

Antrenorul Alexandru Goncearenco a mai remarcat totuşi evoluţia bună şi a altor sportivi care nu au urcat pe podium, cum sunt: Ema Furj, Dario Oros, Ciprian Buşanu, Dominic Bondar şi Ianis Gui, cu toţii situaţi pe locul 5, Matei Buşanu, Kevin Bodea, Mihai Bran şi Samir Tahatine, situaţi pe locul 7.

"Suntem multumiţi de rezultate, având în vedere că a fost primul concurs după o pauză de un an şi jumătate sau pentru unii dintre sportivi a fost chiar primul concurs din carieră", a declarat antrenorul Alexandru Goncearenco.