Nouă condamnare pentru controversata negustoare de terenuri din Sânmartin, Viorica Luca, încarcerată deja pentru a-şi ispăşi pedeapsa de 4 ani de închisoare pe care a încasat-o pentru că a furat terenurile unui cetăţean grec.

Tribunalul Bihor s-a pronunţat într-un alt dosar, în care păgubită e doar municipalitatea, de la care Luca a furat 4,4 hectare alese pe sprânceană, în zonele cele mai scumpe. De astă dată, femeia a avut drept complice o fostă funcţionară de la Oficiul de Cadastru şi Publicitate Imobiliară, Eugenia Pop, în prezent referentă în cadrul Primăriei Oradea, suspendată însă din funcţie.

În cazul acestei escrocherii imobiliare, Viorica Luca a încasat 5 ani de închisoare cu executare pentru înşelăciune sub formă continuată şi spălare de bani. În privinţa Eugeniei Pop, instanţa a dispus, în schimb, încetarea procesului penal ca urmare a prescrierii răspunderii penale.

Totodată, judecătorii au dispus anularea actelor false şi „restabilirea situaţiei anterioare săvârşirii infracţiunilor de înşelăciune şi spălare de bani”. Magistraţii au respins, însă, pretenţiile civile formulate de reprezentanţii municipalităţii, care se ridică în total la 1,5 milioane euro, reprezentând valoarea terenurilor pe care afacerista s-a înstăpânit prin falsuri.

Instanţa a menţinut, în schimb, sechestrul aplicat de procurori asupra bunurilor deţinute de cele două femei, până la pronunţarea verdictului final în caz. Asta pentru că hotărârea Tribunalului Bihor nu este definitivă. Ea poate fi atacată, prin apel, care se va judeca la Curtea de Apel Oradea.

Citiţi pe aceeaşi temă şi articolele:

Cum s-a împroprietărit, în fals, o escroacă pe 4,4 hectare de teren în zonele rezidenţiale ale Oradiei 
Ţepară cu tupeu
Pedeapsă redusă: Patroana Eurobeton, Viorica Luca, condamnată definitiv la 4 ani de închisoare cu executare!