Preşedintele Asociaţiei Judeţene de Fotbal Bihor, Radu Bitea, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, că noul sezon competiţional al Ligii a IV-a va debuta mai târziu cu o săptămână faţă de data stabilită iniţial.

Astfel, prima etapă a ediţiei 2017-2018 din Liga a IV-a Bihor se va desfăşura în perioada 26-27 august. Măsura a fost luată, după o întrevedere pe care preşedintele AJF Bihor, Radu Bitea, a avut-o cu reprezentanţii echipelor din această competiţie.

Un grup dintre cei prezenţi au solicitat amânarea, fapt care care s-a aprobat de majoritatea celor prezenţi.

Singurul care a lipsit de la întrevedere a fost reprezentantul echipei FC Bihor Legenda 1902, club care se află într-o situaţie incertă însă şi nu se ştie dacă se va înscrie în noua ediţie a campionatului.

În afară de aceasta, o altă noutate pentru Liga a IV-a o constituie obligativitatea ca fiecare echipă să aibă pe teren în noul sezon un jucător under 21. De asemenea, pentru a evita neplăcerile generate de retragerea unor echipe, reprezentanţii cluburilor au acceptat să depună o garanţie de 1.000 de lei la înscrierea pentru noul sezon. Banii vor fi ai echipelor şi vor putea fi chetuiţi în a doua jumătate a returului.

Preşedintele Radu Bitea a precizat şi faptul că pentru următorul sezon al competiţiilor organizate de AJF şi-au exprimat dorinţa de a se înscrie şi echipei noi, cum ar fi CAO, Dinamo Oradea, Sâniob şi Avram Iancu.