Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor, inspectorul principal Alina Dinu a anunţat, marţi, că poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Bihor au finalizat cercetările şi au propus trimiterea în judecată a unui orădean de 52 ani acuzat de înşelăciune şi emitere a unei file cec fără a avea disponibil suficient.

Din cercetările poliţiştilor a reieşit că, în perioada 2009 - 2010, în calitate de administrator la trei societăţi comerciale, orădeanul a achiziţionat produse alimentare, băuturi alcoolice, ţigări şi materiale de construcţii de la nouă societăţi comerciale situate pe raza judeţelor Bihor, Arad, Argeş, Braşov, Suceava şi în Municipiul Bucureşti.

"Pentru plata mărfurilor, suspectul a emis nouă file cec care, în momentul introducerii în circuitul bancar, au fost refuzate la plată din cauza lipsei totale a disponibilului în cont", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Bihor.

Potrivit sursei citate, valoarea prejudiciului provocat de orădean celor nouă societăţi din ţară se ridică 88.057,87 lei.

"Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor au înaintat dosarul Parchetului de pe lângă Judecătoria Oradea, cu propunere de trimitere în judecată a suspectului", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.