Tinerii sportivi ai secţiei de înot de la clubul Crişul Oradea s-au întors cu nouă medalii de la concursul dotat cu Cupa Someşul, care s-a desfăşurat la Beclean, în judeţul Bistriţa Năsăud, în perioada 19-20 octombrie.

La concursul ce a reunit la start 180 de sportivi, proveniţi de la 15 cluburi, antrenoarea Cristina Mădău a deplasat de la CS Crişul şase sportivi, dintre care patru s-au situat pe podium, adjudecându-şi mai multe medalii.

Cei şase deplasaţi au fost: Huszar Ingrid, Alfoldy Boglarka, Sebastian Buzlea, Tudor Creţ, Mihai Zach şi Edward Iari.

Aşa cum era de aşteptat, performera delegaţiei orădene a fost Huszar Ingrid, sportivă născută în anul 2003, care a ocupat patru locuri pe podium şi toate pe primul loc. Ingrid a concurat la categoria open şi s-a impus în cadrul probelor de 100 m spate, 100 m fluture, 100 m bras şi 200 m mixt.

Două clasări pe podium, dar şi un loc IV a obţinut Sebastian Buzlea, sportiv născut în anul 2002, care a ocupat locul II în cadrul probelor de 100 m liber şi 100 m fluture, în timp ce pe poziţia a IV-a s-a situat la 100 m bras.

Tot două medalii şi-a adjudecat şi Alfoldy Boglarka, sportivă născută în anul 2004, care, la categoria open, a ocupat locul II în cadrul probei de 400 m liber şi locul al III-lea, la 100 m liber.

În fine, cel de-al patrulea medaliat de la CS Crişul a fost Tudor Creţ, sportiv născut în anul 2005, care, la categoria open, s-a situat pe poziţia a III-a, la 100 m bras.

Mulţumită de prestaţia elevilor săi, antrenoarea Cristian Mădău a declarat la întoarcere: "A fost un test bun înainte de Campionatele Naţionale de juniori, tineret şi seniori, care se vor desfăşura la Miercurea Ciuc, în perioada 7-10 noiembrie".