Mai mulţi sportivi de la cluburile bihorene de judo au participat în weekend la o competiţie dedicată copiilor în vârstă de 10-14 ani, care s-a desfăşurat la Baia Mare şi a fost dotată cu "Cupa Nordului", Memorialul Vasile Sălincean.

Întrecerile au reunit peste 500 de judoka de la numeroase cluburi de judo din ţară precum şi din Republica Moldova şi Ucraina.

Din Bihor, sportivii de la Judo Club Liberty Oradea, dar şi cei de la ACS Olimpikus Oradea, au avut evoluţii foarte bune, cucerind mai multe medalii.
Cei de la Liberty şi-au adjudecat o medalie de argint şi cinci medalii de bronz. De asemenea, au avut şi patru meciuri pierdute în lupta pentru medalia de bronz, rezultând patru locuri V, dar şi un loc VII.

Locul II a fost adjudecat de sportiva Sarah Bacrău, la categoria 48 kg de la U14, în timp ce medaliile de bronz au fost obţinute de sportivii: Claudia Seica (48 kg, U14 feminin), Andrei Sfârlea (38 kg, U14 masculin), Ianis Suciu (55 kg, U14 masculin), Ianis Kacsandi (60 kg, U14 masculin) şi Mara Chiperi (52 kg, U16 feminin).

Pe locul V s-au situat: George Asproiu (34 kg, U14 masculin), Sasha Lascău (48, U16 feminin), Raul Guău (50 kg, U16 masculin) şi Cătălin Chiosa (50 kg, U16 masculin). Locul al VII-lea i-a revenit sportivei Aida Verzea, la 36 kg, U12, în timp ce David Baiduca, participant la categoria 30 kg, U12, nu s-a clasat între primi zece.

Antrenoarele tinerilor judoka de la Liberty sunt profesoarele Loredana Lascau şi Alina Borza.

Reprezentanţii ACS Olimpikus Oradea au obţinut, la rândul lor, trei medalii, dintre care una a fost de aur, iar două de bronz. Antrenorul Romeo Boană a deplasat o echipă formată din şase tineri judoka.

Performera delegaţiei ACS Olimpikus a fost Alesia Toma, cea care s-a situat pe primul loc şi a reuşit să-şi adjudece medalia de aur în cadrul categoriei 28 kg, U12.

Pe locul III au fost Adrian Sulcik la categoria 66 kg, U14 şi Ramon Sulcik la 46 kg, U14.

"A fost o competiţie grea, cu un ridicat nivel tehnic, fiind o verificare a nivelului de pregătire în vederea participării la Campionatul Naţional de judo, care va avea loc în perioada 21 - 23 mai, în municipiul Sibiu", a declarat antrenorul şi, totodată, preşedintele ACS Olimpikus, Romeo Boantă.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!