Procurorul criminalist al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor care coordonează cercetările în cazul morţii studentei Andradei Puţina ia în calcul ipoteza că tânăra ar fi fost, de fapt, victima unui accident, şi anume că ar fi alunecat de pe pervazul geamului.

Ipoteza este susţinută de anumite aspecte constatate de criminalişti în timpul cercetărilor efectuate la locul tragediei, ca de pildă faptul că a căzut foarte aproape de peretele blocului, dar şi poziţia în care a fost găsită.

Pentru a clarifica situaţia, echipa de anchetă s-a întors, marţi, la blocul unde s-a produs tragedia, ca să realizeze o reconstituire a morţii Andradei, cu un manechin special creat, având aceeaşi greutate şi înălţime precum cele ale tinerei.

“Se fac măsurători şi verificări la locul evenimentului întrucât datele strânse până acum conduc spre concluzia că tânăra ar fi căzut”, a explicat pentru BIHOREANUL purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, prim-procurorul adjunct Maria Cotrău.

Andrada Puţina, tânăra în vârstă de 21 de ani, studentă la Medicină, a murit, sâmbătă dimineaţa, după ce a căzut de la etajul 4 al blocului Cicero din Oradea, în care locuia cu chirie, şi, potrivit unor surse din Poliţie, citate de TTV, ar fi avut o alcoolemie de 1,3 la mie în sânge. Cu toate că un echipaj SMURD a sosit la faţa locului în scurt timp, tânăra nu a mai putut fi salvată.

Originară din Zalău, şi singură la părinţi, Andrada Puţina urma specializarea Medicină Dentară, unde fusese admisă în iulie 2015, dar şi Medicină Generală, unde era în primul an, iar colegii spun despre ea că "părea o fată super OK, mereu zâmbitoare".