Purtătorul de cuvânt al Poliţiei, inspectorul principal Alina Dinu a declarat că acţiunea poliţiştilor Biroului de Investigare a Infracţiunilor contra Persoanei Oradea s-a desfăşurat joi seara între orele 9 şi 12 şi a avut ca scop combaterea actelor de prostituţie şi proxenetism.

Potrivit sursei citate, în timpul raziei poliţiştii au adunat de pe centura municipiului 17 tinere care acostau persoane în vederea întreţinerii de relaţii sexuale contra unor sume de bani, două dintre ele fiind depistate chiar în timp ce întreţineau relaţii sexuale cu clienţi.

"În ambele cazuri poliţiştii orădeni întocmind acte premergătoare începerii urmăririi penale", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei. Totodată, în cadrul acţiunii, poliţiştii au aplicat şase sancţiuni contravenţionale cu amenzi în valoare de 3.000 lei.

"Cele 17 persoane au fost conduse la sediul Direcţiei de Sănătate Publică Bihor, unde le-au fost recoltate probe biologice pentru depistarea unor eventuale boli cu transmitere sexuală", a mai spus inspectorul principal Alina Dinu.