Nouă străzi din cartierul Grigorescu din Oradea, în prezent cu carosabilul degradat şi fără trotuare sau canalizare pluvială, vor intra anul viitor la asfaltat.

Investiţiile în amenajarea celor 4,5 kilometri de drum sunt estimate, potrivit indicatorilor tehnico-economici aprobaţi joi de Consiliul Local, la circa 19 milioane lei.

Lucrările de modernizare a străzilor Mircea Zaciu, Stelian Vasilescu, Vasile Stroescu, Mihai G. Samarineanu, Iosif Pervain, Alexandru Pele, Ştefan Lupşa, Fabian Imre şi Dumitru Chirilă vor fi scoase la licitaţie cu un termen de execuţie de patru luni.

"În cursul lunii decembrie vom da drumul la licitaţia pentru lucrările de proiectare astfel încât în primăvară să putem licita execuţia, iar în vară să ne putem apuca de lucrări", a declarat primarul Florin Birta.

Potrivit edilului, până în prezent municipalitatea s-a concentrat pe modernizarea străzilor din cartierele vechi ale oraşului precum Ioşia, Episcopia şi Oncea.

Începând de anul viitor, asfaltatorii vor intra în cartierele noi precum Grigorescu, Tineretului, Veteranilor, dar şi în zona de dealuri.

"Intenţia noastră este ca în următorii cinci - şase ani toate străzile din oraş să fie asfaltate", a spus Birta.

Edilul a mai arătat că lucrările vor începe cu asfaltarea arterelor principale în fiecare dintre cartiere urmând să se extindă treptat pe străzile adiacente.