De marţi, prin votul aleşilor bihorenilor şi la propunerea vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, Traian Bodea, noul Consiliu de Administraţie al Aeroportului din Oradea a fost completat cu încă un nume, cel al fostului prefect PSD din guvernarea Năstase, Florian Serac, în prezent director general al SC Turism Felix, urmând să-i reprezinte pe operatorii de turism din staţiunea aflată în vecinătatea oraşului.

Al 7-lea

Florian Serac a fost propus de Traian Bodea în CA-ului Aeroportului încă de vinerea trecută, când au fost aleşi cinci din cei şapte membri.

Este vorba de Gheorghe Răcaru (fost manager al Tarom şi al Blue Air, ales şi preşedinte al CA, la propunerea Primăriei Oradea), Tudor Jidav (fost manager al Aeroportului Internaţional Otopeni, la propunerea grupurilor PNL şi ALDE din CJ Bihor, ca reprezentant al acestei instituţii), Răzvan Horga (specialist în management aeroportuar şcolit în Occident, propus tot de PNL, ca reprezentant al operatorilor din turism), Alexandru Pop (managerul societăţii Sapient Imobiliare, ca reprezentant al operatorilor din sectorul comerţ - servicii) şi Adrian Dan Popuş (manager de companie din Parcul Industrial Oradea, reprezentant al sectorului industrial).

Un al şaselea membru al CA este Doina Drăghici (funcţionar în Ministerul Finanţelor, reprezentant al Statului), ea fiind şi membră în CA-ul revocat la sfârşitul lunii septembrie, alcătuit din membri ai UDMR, PSD şi ALDE.

Formalitate amânată

Deşi propus încă de vineri, Serac nu a putut fi votat în aceeaşi zi în care au fost desemnaţi ceilalţi şase membri din cauza unui „truc” la care a recurs unul dintre membrii vechiului CA, UDMR-istul Porsztner Bela.

Acesta şi-a înregistrat joia trecută la CJ demisia din funcţie, cu o zi înainte ca aleşii bihorenilor, întruniţi în plen, să poată decide vacantarea locurilor din CA-ul Aeroportului, în baza propriei hotărâri adoptate la finele lunii septembrie, când vechiul CA a fost revocat in corpore.

„Dacă şi-a depus demisia, nu mai putem să-l revocăm”, a argumentat preşedintele CJ Pasztor Sandor, care a explicat că în acea şedinţă consilierii trebuiau să ia act de demisia lui Porszter, iar mandatul astfel vacantat să fie ocupat la următoarea şedinţă. Ceea ce s-a şi întâmplat marţi, când Serac a întrunit voturile a 32 din cei 33 de consilieri judeţeni prezenţi.