Drumul de legătură dintre Calea Aradului şi şoseaua de centură, amenajat prin spatele Era Park, va fi dat în folosinţă înainte de sfârşitul lunii octombrie.

"În cursul zilei de luni s-au montat stâlpii de iluminat, drumul a fost deja asfaltat şi urmează să fie marcat. Mai sunt de finalizat lucrările de împrejmuire a terenului aeroportului şi de amenajat porţile de acces, iar până la sfârşitul lunii lucrarea este gata", a declarat pentru BIHOREANUL viceprimarul Florin Birta.

În cursul zilei de marţi drumul era deja practicabil pentru şoferii care doreau să circule dinspre aeroport spre cartierul Grigorescu sau cartierul Nufărul fără a mai intra în sensul giratoriu de la intrarea în oraş.

Lung de 860 metri, drumul de legătură de lângă Piaţa 100 este amenajat de firma Porr Construct, care ridică şi pasajul suprateran de lângă cimitirul municipal, pentru suma de 900.000 euro.

Drumul este format din patru secţiuni. Una de 320 de metri trece prin spatele centrului comercial ERA Park, a doua, de 125 metri, prin zona de balizaj a aeroportului, iar a treia, de 270 metri, de-a lungul Pieţei 100.

Ultima secţiune, lungă de 145 de metri, se va suprapune cu platforma de acces la Piaţa 100 şi va racorda drumul la şoseaua de centură.