Noul drum de legătură între Calea Aradului şi şoseaua de centură, amenajat prin spatele centrului comercial ERA Park, a fost finalizat.

Constructorii au închis şantierul cu finalizarea gardului aeroportului, urmând să mai fie montate doar porţile de acces, şi trasarea marcajelor de pe carosabil.

"Drumul este, practic, gata şi va fi deschis circulaţiei în perioada următoare. Trebuie să avem o discuţie cu Poliţia Rutieră cu privire la dirijarea circulaţiei în zonă astfel încât să nu aglomerăm şi mai mult ieşirea în şoseaua de centură de lângă Piaţa 100, unde în momentul de faţă se lucrează la viitorul pasaj suprateran", a declarat primarul Florin Birta.

Lung de 860 metri, drumul de legătură de lângă Piaţa 100 este amenajat de firma Porr Construct, care ridică şi pasajul suprateran de lângă Cimitirul Municipal, pentru suma de 900.000 euro.

Drumul este format din patru secţiuni. Una de 320 de metri trece prin spatele centrului comercial ERA Park, a doua, de 125 metri, prin zona de balizaj a aeroportului, iar a treia, de 270 metri, de-a lungul Pieţei 100.

Ultima secţiune, lungă de 145 de metri, se suprapune cu platforma de acces la Piaţa 100 şi leagă drumul de şoseaua de centură.