Dinu Meşter, noul preşedinte al Federaţiei Patronilor Bihor, spune că îşi propune ca mediul de afaceri să devină o voce puternică în comunitatea locală.

O voce mai gravă

De profesie consultant în afaceri, Meşter a fost ales preşedinte pe 4 februarie şi a preluat conducerea FPB de la Ioan Lucian, în cadrul Adunării Generale Extraordinare a Membrilor pe data de 4 martie.

"Considerăm că deciziile administraţiilor publice bihorene trebuie să ţină cont de sugestiile oamenilor de afaceri. Vom insista ca mediul de afaceri să aibă o voce auzită, care să conteze", a declarat joi, Meşter, în prima conferinţă de presă de la instalarea în funcţie.

Noua conducere a FPB vrea să crească forţa organizaţiei prin reactivarea membrilor pasivi, încheierea de parteneriate cu organizaţiile similare, dar şi atragerea de fonduri europene pentru dezvoltare.

Mai mulţi membri activi

În prezent, organizaţia numără peste 250 de membri, din care însă doar 30 de firme au luat parte miercuri seara la predarea conducerii FPB cu ocazia Adunării Generale Extraordinare.

"Primul pas este să creştem organizaţia. Fiecare membru din cei 30 prezenţi la adunarea generală au datoria să reactiveze patru, cinci membri până la următoarea întâlnire", a spus Meşter.

Noul preşedinte a mai afirmat că îşi doreşte să crească vizibilitatea mediului de afaceri prin încheierea de parteneriate cu organizaţiile similare precum Asociaţia Firmelor Bihorene, Consiliul Local al Întreprinderilor Mici şi Mijlocii şi altele.

Pariul pe cercetare

Meşter îşi propune relansarea organizaţiei cu ajutorul fondurilor europene. "Vom miza pe atragerea de fonduri europene şi pe parteneriate internaţionale funcţionale pentru dezvoltare. Un exemplu în acest sens este acordul de principiu al FPB pentru a deveni membru fondator al unui hub est-european de cercetare, care este în proces de constituire a unui parteneriat cu universităţile orădene şi universităţi de prestigiu din Europa", a spus acesta.

Potrivit preşedintelui FPB, prin acest proiect mediul economic local şi-a putea deschide un cap de pod către economiile avansate prin investiţii în domeniul cercetării.

Măsura este cu atât mai importantă cu cât în exerciţiul bugetar 2021 – 2027 fondurile europene vor fi investite masiv în domeniul inovării.