Medicul stomatolog Gheorghe Ionuţ, fost consilier judeţean din partea PNL şi fost preşedinte al Colegiului Medicilor Dentişti, şi-a preluat luni atribuţiile de preşedinte-director general al Casei Judeţene a Asigurărilor de Sănătate Bihor, în prezenţa prefectului Claudiu Pop, care a dat citire ordinului de numire emis de preşedintele Casei Naţionale şi valabil din 11 februarie 2013, pe un mandat de 4 ani.

Ionuţ va avea o perioadă de probă de 90 de zile, iar în următoarele 15 zile va trebui să depună un plan de management

În scurta sa luare de cuvânt, noul preşedinte-director general al CJAS Bihor a declarat că şi-a dorit această funcţie deoarece vine din "cealaltă tabără", a medicilor, calitate în care de-a lungul anilor a constatat că în activitatea Casei există numeroase deficienţe. "Am dorit să preiau această funcţie pentru că vin din tabăra cealaltă şi am văzut multe lucruri care ar putea fi schimbate", a spus Ionuţ.

El a mai afirmat că examenul de ocupare a postului susţinut la Bucureşti a fost unul "pe bune", deoarece "cine n-a ştiut a picat".

CJAS Bihor are 59 de salariaţi care răspund de evidenţa achitării contribuţiilor pentru asigurările sociale de sănătate din partea tuturor bihorenilor care realizează venituri, dar şi de încheierea şi urmărirea contractelor cu peste 1.000 de furnizări de servicii medicale din judeţ, de la medici de familie din cabinetele individuale până la spitalele clinice.

În ce priveşte fosta ocupantă a funcţiei preluate de Gheorghe Ionuţ, aceasta - economista Luciana Dorca - va exercita, începând tot de luni, funcţia de director economic al CJAS Bihor, pe care a ocupat-o înainte de a fi numită, interimar, la conducerea instituţiei.

În vârstă de 60 de ani, căsătorit şi având doi copii, Gheorghe Ionuţ este absolvent al Institutului de Medicină şi Farmacie din Cluj Napoca (1983) şi a lucrat la Policlinica din Salonta până în 1992, când s-a privatizat. Din 1992 şi până 2008 a fost consilier local la Salonta, iar în perioada 2008-2012 a fost consilier judeţean al PNL şi preşedintele Autorităţii Teritoriale de Ordine Publică (ATOP) din cadrul CJ Bihor. Totodată, din 2009 şi până anul trecut, a fost preşedintele organizaţiei judeţene a Colegiului Medicilor Dentişti.