Aurel Mascaş, în prezent procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea, a câştigat concursul organizat în perioada 4 aprilie - 3 iulie pentru şefia instituţiei, funcţie vacantă începând din 15 iulie, după încheierea celui de-al doilea mandat de procuror general deţinut de Valentin Mirişan.

La concursul organizat de Consiliul Superior al Magistraturii, procurorul Mascaş l-a avut contracandidat pe colegul său, Păunel Galoş, şeful Secţiei Urmărire Penală, pe care l-a surclasat la ambele probe ale examenului, susţinerea proiectului de management, respectiv testul privind managementul, comunicarea şi resursele umane. Astfel, Mascaş a fost notat cu 9,92 şi 9 la cele două probe, obţinând o medie de 9,46 la examen, în timp ce Galoş a primit 9,28 respectiv 7,80 şi o medie de 8,54.

Oficial, examenul se va încheia pe 3 iulie, după expirarea perioadei acordate pentru eventualele contestaţii. Câştigătorul concursului urmează să fie validat în funcţie printr-o hotărâre a Consiliului Superior al Magistraturii.

Noul şef al Parchetului Curţii de Apel Oradea îşi va prelua prerogativele de procuror general din 15 iulie, după ce actualul deţinător al funcţiei, Valentin Mirişan, îşi va încheia oficial mandatul.

Aurel Mascaş a intrat în magistratură ca procuror în 1993 şi lucrează în cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Oradea din 1999. În perioada 2000-2001, Mascaş a fost primul şef al Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate, serviciu care ulterior s-a transformat în Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Din 2001 Mascaş a deţinut funcţia de procuror general adjunct, întâi cu delegare, iar apoi, începând din 2007, prin concurs.