Apar noutăţi şocante în cazul maşinii care a explodat sâmbătă dimineaţă în Arad. Anchetatorii au descoperit urme de praf de puşcă pe bancheta din spate a Mercedesului, conturându-se tot mai clar ipoteza unui asasinat la comandă. Bomba care a distrus maşina şi l-a omorât pe şofer - cunoscutul om de afaceri Ioan Crişan - ar fi fost plasată chiar în interiorul autoturismului, fiind acţionat de la distanţă, prin telecomandă.

Digi24.ro notează că poliţiştii au anunţat că au un cerc de suspecţi în acest caz. Purtătorul de cuvânt al Poliţiei Române, Georgian Drăgan, a precizat că în acest dosar sunt audiaţi mai mulţi martori şi au fost ridicate probe de la faţa locului, care vor fi analizate în laborator.

"Din datele pe care le deţin în acest moment, colegii au întocmit deja un cerc de persoane bănuite în această cauză", a mai spus purtătorul de cuvânt, adăugând că sunt luate în calcul toate ipotezele.

La rândul său, Serviciul Român de Informaţii a anunţat sâmbătă că participă la anchetă, iar primele constatări exclud ipoteza unui atentat terorist.

SRI a anunţat inclusiv că au fost prelevate substanţe pentru care se face expertiză pirotehnică. 

Digi24 scrie, citând date din anchetă, că în autoturism ar fi fost plasată o bombă, care ar fi fost activată de la distanţă. Explozia a fost atât de puternică, încât a spart geamurile locuinţelor din apropiere şi i-a şocat pe localnici.

Vezi în clipul de mai jos momentul exploziei!

Ancheta în caz a fost preluată de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie - Secţia de urmărire penală şi criminalistică.

"Preluarea cauzei a avut în vedere complexitatea cauzei dată de gravitatea faptelor, impactul social major, aspectele de fapt investigate fiind extrem de grave şi pentru a se asigura soluţionarea cu celeritate a cauzei, în scopul unei mai bune înfăptuiri a actului de justiţie", precizează un comunicat al Ministerului Public.

Specialiştii criminalişti sunt de părere că toate indiciile duc spre un asasinat la comandă la Arad. Cel mai important semn ar fi prezenţa prafului de puşcă pe bancheta din spate a maşinii. Experţii familiarizaţi cu astfel de cazuri spun că cel mai probabil în acest caz ar fi vorba de o reglare de conturi, mai arată Digi24.