Prefectura Bihor a anunţat că luni, 5 octombrie, a intrat în vigoare Ordinul MAI 97/2015 care modifică Ordinul 268/2010 privind procedura de examinare pentru obţinerea permisului de conducere auto.

Potrivit comunicatului dat publicităţii de Instituţia Prefectului, candidaţii la şoferie care promovează proba teoretică vor putea susţine proba practică de mai multe ori, fără a mai repeta şi "sala", dar "în perioada de valabilitate a cursurilor absolvite", cu plata unei taxe de examinare şi cu condiţia să urmeze încă minimum şase ore suplimentare de pregătire practică.

"Calificativul admis la proba teoretică permite susţinerea probei practice în perioada de valabilitate a cursului de pregătire teoretică şi practică", iar candidaţii respinşi la proba practică "pot fi programaţi pentru susţinerea unei noi probe după o perioadă de cel puţin 15 zile, cu achitarea taxei de examinare şi prezentarea dovezii care atestă efectuarea a cel puţin şase ore suplimentare de pregătire practică într-o şcoală de conducători auto autorizată", se arată în Ordinul MAI nr. 97 din 2015 publicat în Monitorul Oficial.