Ca de obicei la sfârşit de sezon competiţional, conducerea CSM Oradea a făcut publică o analiză a activităţii secţiilor, prezendându-și și primele decizii luate după încheierea competițiilor din sezonul 2023-2024.

Astfel, miercuri, la Oradea Arena, preşedintele Şerban Sere i-a avut alături pe reprezentanţii secţiilor de handbal, polo, atletism şi tenis, dar a mai abordat şi activitatea de la baschet, judo, scrimă şi fotbal.

După ce a salutat performanţa echipei de fotbal a oraşului, promovarea în liga secundă, liderul principalului club sportiv bihorean de seniori a trecut la analiza secţiilor şi prezentarea primelor măsuri.

Antrenor nou la polo

Cea mai importantă măsură luată până în prezent vizează echipa de polo, acolo unde a fost schimbat antrenorul. Astfel, muntenegreanul Petar Kovacevic a fost numit noul tehnician al echipei, dar au fost anunţate şi primele întăriri ale lotului de jucători.

Este vorba despre Ivan Gusarov, sportiv de origine rusă, dar şi de tânărul orădean Richard Orsos, care vine din Ungaria, acolo unde a evoluat pentru Vasas Budapesta, între 2020 și 2024.

La capitolul plecări, team-managerul Petre Gepian a anunţat despărţirea de portarul Radoslav Filipovic şi de jucătorul Vlad Dragomirescu.

Conform lui Petre Gepian, sunt discuţii în continuare cu alţi jucători pentru întărirea lotului, iar echipa de polo va fi înscrisă în Liga Campionilor şi va avea obiectiv pentru noul sezon adjudecarea titlului naţional.

Handbalul va continua în liga a doua

O altă veste importantă pe care a dat-o preşedintele Şerban Sere vizează echipa de handbal, care chiar dacă va fi invitată să participe în Liga Naţională în următorul sezon, nu va participa şi va fi înscrisă în liga scundă, respectiv Divizia A, motivul fiind de ordin financiar, dar şi timpul scurt pentru a pregăti un sezon de Liga Naţională.

„S-a încheiat un sezon cu bune și cu rele, aș spune. Am alternat jocurile bune cu cele mai puțin reușite, dar fără îndoială un rol important l-au jucat accidentările, de care echipa noastră de handbal a avut parte pe toată durata sezonului. Sezonul a culminat cu participarea la turneul de baraj, acolo unde echipa a avut o comportare bună, în mod deosebit pe parcursul primului meci”, a precizat Şerban Sere.

Alături de conducătorul clubului, la conferinţa de presă au particpat şi cei doi antrenori ai echipei de handbal, Cosmin Liberţ şi Dan Piţigoi.

„Consider că a fost un sezon bun, spre reușit, raportat la condițiile existente. Nu vreau să vă duceți cu gândul la faptul că echipa de handbal nu a beneficiat de condiții optime pentru nivelul la care a evoluat. Ținând cont de resursele financiare cu care am început sezonul și la care ne-am raportat, într-adevăr, dacă eram mai atenți în cele două jocuri de acasă din play-off pe care nu le-am câștigat deși trebuia, puteam să jucăm cu promovarea pe masă în ultima etapă, cu Alexandria”, a afirmat şi antrenorul principal al echipei de handbal, Cosmin Liberţ.

Potrivit acestuia, echipa de handbal se va despărţi în această vară de doi jucători experimentaţi, Ciprian Aungurenci, care a plecat la CSM Vaslui, şi Emilian Turcu, cel care şi-a anunţat retragerea din activitatea de jucător.

Pe viitor, la handbal se încearcă implementarea unei strategii care să ducă la promovarea cât mai multor tineri jucători bihoreni.

„Am încercat să promovăm cât mai mulți jucători la nivel de seniori şi în sezonul recent încheiat. Am promovat șase juniori, patru jucători de câmp și doi portari. Toți au făcut parte din lotul echipei de seniori. Pentru viitor ne dorim să aducem și alții. Ei sunt foarte tineri, au încă doi ani de juniorat, astfel încât nu pot face parte din lotul echipei de seniori în permanență.

Singurul jucător junior care este component al echipei de seniori în permanență, lucru care se va repeta și în sezonul următor, este Bogdan Alexandru. El este junior I și evoluează pe post de pivot”, a menţionat antrenorul secund Dan Piţigoi.

Mihai Dringo s-a accidentat şi aproape sigur va rata JO

O veste neplăcută vine din atletism, acolo unde singurul sportiv al secţiei, Mihai Dringo, care este legitimat şi la CSU Oradea, s-a accidentat la finalul cursei de la ultimul concurs la care a participat, în Italia, la Savona, şi este foarte aproape să rateze participarea la Jocurile Olimpice. Conform antrenorului Robert Olah, Mihai Dringo ar mai avea totuşi o şansă de participare la Paris, dacă va putea reveni pentru Campionatele Naţionale programate în perioada 29-30 iunie la Cluj Napoca şi unde ar trebui să obţină un timp foarte bun.

La tenis, antrenorul Ionuţ Hodişan a remarcat evoluţia foarte bună a tinerilor sportivi, care au obţinut rezultate bune în ultimul timp şi cărora le prevede o viitor strălucit. Este vorba despre Patricia Goina, Giulia Popa şi Christian Teszari.

De asemenea, secţia de tenis a clubului CSM Oradea, care numără peste o sută de sportivi legitimaţi, se mai remarcă zilele acestea prin organizarea turneului de seniori cu premii de 15.000 de dolari şi dotat cu trofeul Ion Ţiriac.

Alex Creţ, primul sportiv al CSM-ului calificat la Olimpiadă

La judo, preşedintele Şerban Sere a salutat performaţa obţinută de Alex Creţ, care este primul sportiv al clubului CSM Oradea calificat pentru Jocurile Olimpice de Vară de la Paris, dar şi rezultatele de la întrecerile obţinute până în prezent în acest an de reprezentanţii acestei secţii.

În ceea ce priveşte secţia de scrimă, a fost scoasă în evidenţă echipa feminină care a obţinut locul 3 la Campionatul Naţional de seniori, dar şi lărgirea secţiei, precum şi activiatea antrenorului Andrei Timoce.

Despre Bianca Benea, conducătorul CSM-ului a afirmat că se află într-o revenire de formă sportivă, după problemele pe care le-a avut la lotul naţional, când a fost suspendată de Federaţie, după ce, la fel ca alte colege, a intrat în conflict cu antrenorul.

Schimbări de jucători la baschet

Despre echipa de baschet, managerul clubului orădean s-a declarat mulţumit de rezultatele obţinute în sezonul recent încheiat, având în vedere că pe plan intern a avut în U BT Cluj un adversar foarte redutabil.

Sere a precizat că s-a despărţit de Cătălin Baciu fiindcă acesta a avut o ofertă de nerefuzat de la Constanţa, şi, de asemenea, că vor mai pleca mulţi jucători străini. Vor rămâne însă sigur la echipă Donatas Tarolis, Kris Richard şi Bobe Nicolescu.

În schimb, echipa va fi întărită cu 3-4 jucători foarte buni. De asemenea, se ia în calcul aducerea unui al doilea antrenor secund.

Echipa de baschet va fi înscrisă în Champions League, de altfel, pe viitor, participarea în cupele europene fiind un obiectiv important.

La capitolul veniri, Şerban Sere nu a ascuns că s-a purtat discuţii pentru aducerea acasă a lui Roland Torok. Managerul CSM a menţionat că 90% din salariile pentru echipa de baschet sunt din mediul privat, dar şi că pentru următorul sezon intenţionaează să mărească bugetul cu 10-15%.

În ceea ce priveşte secţia de fotbal, preşedintele Clubului Sportiv Municipal a ţinut să precizeze că marea majoritate a echipelor de juniori vor trece la FC Bihor, la CSM urmând a rămâne doar echipele de iniţiere, până la 10-11 ani.

Urmăriți BIHOREANUL și pe Google News!