În ultima reuniune din acest an a Colegiului Prefectural, desfăşurată miercuri, prefectul Ioan Mihaiu a anunţat că, după plângeri repetate ale bihorenilor, şoseaua DN 76 va fi marcată provizoriu din zona Bitii spre limita cu judeţul Hunedoara, pentru evitarea accidentelor. 

După reclamaţii

"Am avut foarte multe reclamaţii privind lipsa marcajelor rutiere în zona Bitii", a declarat prefectul Ioan Mihaiu la finalul reuniunii. "Vine vremea rea şi există pericol de accidente din cauza vizibilităţii slabe şi a lipsei marcajelor", a adăugat prefectul, pentru a explica motivul plângerilor bihorenilor, după care a spus că a discutat cu reprezentanţii firmei care lucrează pe tronsonul Bitii – Ştei, pentru a rezolva problema.

"De luni a început marcarea provizorie, la aceleaşi standarde, dar cu alt tip de vopsea (n.r. – decât cel folosit la marcarea definitivă a şoselelor). Domnul director de la AZVI a spus că în 2-3 zile va fi finalizată, dacă nu vor exista alte probleme", a mai spus prefectul.

Veste de la Bruxelles

Pe de altă parte, comisarul Corina Creţu a anunţat marţi că noi fonduri europene vor fi alocate pentru finalizarea lucrărilor începute cu zece ani în urmă pentru modernizarea DN 76 Deva – Oradea. Potrivit acesteia, în acest scop România va avea la dispoziţie peste 76 milioane euro din Fondul European pentru Dezvoltare regională. 

"Drumul trece prin judeţele Hunedoara, Arad şi Bihor, înainte de a face legătura cu oraşul Borş şi va îmbunătăţi accesul în municipiile Deva şi Oradea, ceea ce va genera o mai mare dezvoltare economică, stimulând totodată ocuparea forţei de muncă şi dezvoltarea regională în aceste judeţe", a declarat comisarul Corina Creţu, adăugând că "sprijinul oferit reprezintă un exemplu concret al solidarităţii europene".