La o zi după ce a vizitat Beiuşul, secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, a afirmat, într-o conferinţă de presă desfăşurată vineri la sediul din Oradea al organizaţiei judeţene împreună cu preşedintele acesteia, senatorul Ioan Mang, cu deputatul Ioan Roman şi cu un alt deputat de la Bucureşti, Eugen Bejinariu, că a venit în Bihor pentru a discuta cu colegii de partid despre relaţia dintre partidul său şi liberali.

Garanţie pentru primarii PSD

"Nu pot să spun că relaţiile dintre noi sunt foarte armonioase", a recunoscut secretarul general al PSD, care a adăugat că, totuşi, "aproape toţi colegii au acelaşi punct de vedere, că USL este singura structură care poate dărâma actuala guvernare şi că această alianţă trebuie susţinută".

Pe de altă parte, însă, a spus Dragnea, "şi PNL trebuie să aibă o altă conduită", ceea ce - în opinia sa - înseamnă ca, inclusiv în Bihor, liberalii să cedeze pentru reprezentanţii social-democraţi mai multe candidaturi la funcţiile de primar.

"Am discutat despre campanie şi candidaturi şi am remarcat că există o dorinţă foarte mare la colegii noştri care nu sunt primari în funcţie, dar care au şanse mari să fie aleşi, să candideze. Eu i-am încurajat, mai ales în localităţile unde nu sunt primari PNL", a spus Dragnea.

Vrem candidaţi PSD-işti

Mai mult, secretarul general al PSD a afirmat că le-a garantat primarilor social-democraţi aflaţi în funcţii că le vor fi susţinute candidaturile lor, nu ale aliaţilor liberali: "În comunele cu primari PSD i-am asigurat că toţi vor fi în continuare candidaţi, iar în acelea unde primarii sunt de la PDL sper să fim de acord cu colegii liberali să punem să candideze oamenii cei mai bine plasaţi în sondaje".

Deşi a pledat pentru armonie în cadrul USL, nr. 2 al PSD l-a atacat, fără a-l nominaliza, pe primarul din Beiuş, liberalul Adrian Domocoş, susţinând că, după discuţiile avute joi cu beiuşenii a constatat că "sunt mulţi care nu sunt de acord cu această situaţie şi cert este că cetăţenii de acolo merită mai mult, poate cu actualul primar, poate cu altul".

Motivul invocat de Liviu Dragnea în sprijinul afirmaţiei sale este că în Beiuş (oraş care până în 2008 a fost considerat un fief al PSD) se amenajează un parc, dar pe de altă parte se taie 20 de copaci. "Mi se pare aberant să înfiinţezi o zonă verde şi să tai copacii", a apreciat secretarul general al PSD.