Ştrandul Municipal s-a transformat în şantier. Primăria a dat luni firmei Kesz Epito ordinul de începere a lucrărilor la viitorul aquapark Nymphaea. În prezent constructorul derulează în paralel lucrările la amenajarea organizării de şantier cu cele de dezafectare a vechilor bazine.

„În prezent suntem în faza de demolări. Bazinul de copii a fost deja spart, iar în prezent se dezafectează bazinul cu valuri. Se lucrează pe mai multe fronturi. Odată cu demolările încep şi săpăturile la viitoarele construcții", a declarat Marius Moş, şeful Direcţiei Management Proiecte cu Finanţare Internaţională.

Potrivit reprezentanților municipalităţii, dezafectarea bazinelor şi clădirilor existente se va încheia în cel mult o săptămână, după care, în prima parte a lunii martie, angajaţii Kesz vor trece la turnarea fundaţiilor noilor construcţii. Tot din martie, după încălzirea vremii, firma îşi va prelungi programul de lucru de la opt ore la zi-lumină, iar dacă va fi nevoie se va lucra inclusiv noaptea pentru a putea finaliza la timp construcţia aquaparcului.

Lucrările de amenajare a viitorului aquapark au fost câştigate de compania maghiară Kesz prin intermediul filialei din Cluj Napoca, pentru suma de 69,8 milioane lei, fără TVA. Finanţată din fonduri europene, investiţia va trebui finalizată în numai 10 luni. În ciuda duratei reduse a lucrărilor, constructorul şi-a asumat o garanţie de 10 ani începând de la data semnării procesului verbal de recepţie.

Potrivit proiectului, Kesz Epito va trebui să construiască în aquaparc 6 corpuri de clădire, 7 bazine pentru copii, adulţi, înot şi sărituri, precum şi 10 tobogane din care patru interioare şi şase exterioare. Bazinul de sărituri va fi desevit de un turn cu platforme la 10, 7,5 şi 3 metri pentru a putea deservi inclusiv competiţii oficiale.