Vremea este în continuare extrem de capricioasă.

Meteorologii au emis, duminică dimineaţă, o nouă avertizare cod portocaliu de furtuni, grindină şi vijelii, valabilă pentru aproape toată ţara, inclusiv judeţul Bihor.

"În după-amiaza zilei de duminică (14 iunie) și în prima parte a nopții de duminică spre luni (14/15 iunie), în Banat, Crișana, Transilvania, Maramureș, Moldova și local în Muntenia, Dobrogea și Oltenia vor fi perioade cu averse torențiale și se vor acumula cantități de apă de peste 40 l/mp și pe arii restrânse 50...80 l/mp. Vor fi căderi de grindină de medii și mari dimensiuni, vijelii, intensificări puternice ale vântului (rafale de peste 70...80 km/h) și frecvente descărcări electrice", a transmis Administraţia Naţională de Meteorologie.

Alerta intră în vigoare la ora 13, fiind valabilă până luni, la ora 3, dar până atunci judeţul va fi sub cod galben. Meteorologii spun că acest cod se va manifesta  prin frecvente descărcări electrice, averse torențiale, grindină și vijelii. Cantitățile de apă vor depăși 25...30 l/mp și pe arii restrânse 40...60 l/mp.

Codul galben va fi în vigoare până luni, la ora 10.