În ciuda faptului că prim-ministrul Sorin Grindeanu a anunţat, sâmbătă seară, că Guvernul va găsi o soluţie pentru ca ordonanţa amnistiei să nu intre în vigoare, 5.000 de orădeni continuă să protesteze, sâmbătă seară, pe străzile oraşului, la fel de înverşunaţi, strigând "Jos PSD!" şi "Nu cedăm!". 

În jurul orei 21, alaiul a ajuns pe Bulevardul Decebal. Cei 5.000 de protestatari sunt păziţi şi de această dată de jandarmi şi ocupă o bandă de circulaţie. Alaiul este atât de mare încât în vreme ce liderii manifestării erau lângă cofetăria Scala, cei din urmă abia ajungeau în sensul giratoriu de la intersecţia cu Calea Aradului.

Anunţul făcut de premierul Grindeanu nu a fost reprodus la megafoane şi printre protestatari, însă majoritatea acestora au aflat noutăţile de pe internet.

Chiar şi aşa, sunt decişi să nu creadă promisiunile PSD. "Nu cedăm!", au început să scandeze protestatarii alături de "tradiţionalele": "Hoţii, hoţii!", "PSD, ciuma roşie", "DNA să vină să vă ia!", "Uniţi salvăm toată România".

De asemenea, orădenii şi-au arătat convingerile şi prin pancarte sugestive, pe care scria: "PSD, până pici, zi de zi vom fi aici!", "Deşi nu vreau să fiu rău, prefer hoţu’ la bulău!", "Anticipate!", "Puie MSD", "Să piară PSD din ţară" şi "Jos PSD!".

UPDATE ora 21.50: Alaiul de protestatari orădeni era pe Bulevardul Dacia şi pare că numărul lor a crescut, noi protestatari alăturându-se coloanei pe traseu. De altfel şi în această seară, participanţii la miting au scandat în mod repetat: "Ieşiţi din casă dacă vă pasă!". Cum a început să plouă, oamenii îşi pun pancartele deasupra capului, dar continuă marşul. 

În drumul lor, orădenii au primit claxoane de încurajare de la concitadinii care treceau cu maşinile pe lângă ei.

Record de participanţi în Capitală la protestele împotriva Guvernului PSD-ALDE. Potrivit Digi 24, 170.000 de oameni scandează în faţa Guvernului, oprindu-se la ora 22 pentru a intona Imnul Naţional. La Cluj Napoca sunt 35.000 de protestatari, iar la Timişoara 30.000, potrivit aceleiaşi surse.

Ora 22: Din cauza ploii, protestatarii orădeni au scurtat finalul traseului, dar au rămas entuziaşti până la capăt. Ei și-au dat din nou întâlnire pentru duminică seară, de la ora 18, în Piața Unirii. 

Detalii, în articolul Ploaia, bat-o vina! Protestatarii au scurtat finalul traseului pe strada Republicii, dar au fost entuziaşti până la capăt (FOTO/VIDEO)

Citiți, pe aceeași temă, și articolele:

Orădeni, beiuşeni şi salontani protestează în Piaţa Unirii: "Toată naţiunea este împotriva acestui guvern de borfaşi!" (FOTO)

Premierul Grindeanu: Ordonanţa nr. 13, privind modificarea Codurile Penale, va fi abrogată. "Nu va intra în vigoare, ca să fiu clar"