Cine se scuză se acuză! Ca urmare a reacţiilor generate în spaţiul public de orădeni care au remarcat în urma lucrărilor de relocare a balustradei şi stâlpilor de iluminat, operă a arhitecţilor Vágó, piese identice zăcând în Crişul Repede, municipalitatea a avut marţi prima poziţie oficială.

"Pentru o corectă informare a opiniei publice, precizăm că aceste fragmente sunt resturi rămase de la prăbuşirea unei porţiuni a malului, în urmă cu aproximativ 15 ani, când au căzut în apă doi dintre stâlpi", se menţionează în document.

Potrivit comunicatului, o parte a acestora a fost deja recuperată, "fragmentele urmând să fie utilizate în cadrul proiectului de restaurare a întregii zone, care cuprinde stâlpii, corpurile de iluminat, jardinierele şi balustrada, operă a arhitecţilor Jozsef şi Laszlo Vágó".

Reprezentanţii municipalităţii nu au nicio explicaţie cu privire la faptul că stâlpii Vágó au fost lăsaţi să zacă în râu vreme de un deceniu şi jumătate. În schimb, precizează - de altfel, previzibil după atâta vreme de stat în apă - că piesele din albia Crişului Repede "sunt resturi deteriorate, care nu mai pot fi utilizate".