A trebuit ca Primăria să vrea să foreze un puţ de reinjecţie a apei termale ca să-şi dea seama că stăpânii de la Bucureşti ne-au vândut până şi pământul de sub picioare. Marii patrioţi de la Agenţia Naţională pentru Resurse Minerale au concesionat mai mult de jumătate din Bihor firmei NIŞ Petroleum, puiuţ al inocentului concern Gazprom.

Oradea se află în perimetrul concesionat. Aşa că nu-i departe clipa când, dacă vrei să sapi o groapă sau să faci o fântână, va trebui să ai patalama de la ruşi. Bolojan a declarat că va merge la Bucureşti să scoată Oradea din perimetrul blestemat, mai ales că cei de la NIŞ nu dădeau semne că şi-ar da acordul pentru puţ. Până la urmă, însă, ruşii au cedat, în speranţa că şi noi vom deveni mai binevoitori cu cotrobăiala lor după petrol şi gaze în măruntaiele judeţului.

Dacă facem un recensământ, vom vedea că am ajuns nişte toleraţi la noi acasă. Terenurile arabile sunt în mâna italienilor, danezilor sau ungurilor. Fabricile scăpate de furia demolatoare a anilor ’90 au fost date concernelor ruseşti, care le-au falimentat, lăsându-ne cu haldele poluatoare. Hipermarketurile sunt toate străine şi cu profiturile repatriate, subsolul plin de hidrocarburi l-am dat austriecilor, iar ţara s-a umplut de benzinării din toată lumea...

Dacă şi Nutripork-ul e vândut străinilor, nici aerul pe care-l respirăm nu va mai fi al nostru, pentru că radiaţiile vin de la Paks, din Ungaria, iar duhoarea de sfeclă e produsă de francezii de la Fabrica de zahăr.