Au pus-o la pământ! Vechea pasarelă metalică peste liniile ferate de la poalele dealului Ciuperca a fost dezafectată. "Lucrările au început miercuri, în jurul prânzului, cu demontarea punţii şi vor continua joi cu scările de pe cele două margini", a declarat Cosmin Lazăr, şef de şantier la lucrările de amenjare a grădinii publice de pe dealul Ciuperca.

Puntea, secţionată la ambele margini, a fost dezafectată cu ajutorul unei macarale feroviare şi depozitată în mod provizoriu în părculeţul de pe marginea liniei ferate. Pentru evitarea accidentelor, o echipă de muncitori a blocat accesul pietonilor pe scările rămase încă în picioare cu crengi şi benzi de semnalizare. Muncitorii au ca sarcină îndepărtarea tufişurilor şi vegetaţiei din zonă pentru a face loc lucrărilor la viitoarea punte.

Structura metalică urmează să fie ridicată tot de firma Abed Nego, care lucrează deja la reamenajarea dealului Ciuperca. Noua pasarelă va traversa liniile ferate şi drumul rapid la o înălţime de cinci metri şi va asigura accesul pietonilor la grădina publică. Investiţia se ridică la circa 823.000 lei şi va trebui finalizată în termen de trei luni.