Poliţia Locală Oradea s-a mutat începând de marţi, din spaţiul de sub turnul Primăriei, în clădirea fostului centru social Candeo din strada Iuliu Maniu 20.

"Aveţi toate condiţiile"

Potrivit unui comunicat al municipalităţii, la inaugurarea noului spaţiu de lucru al poliţiştilor locali au luat parte primarul Florin Birta şi viceprimarul Arina Moş.

"Mulţumesc doamnei viceprimar Arina Moş pentru că a avut această idee şi pentru că s-a ocupat de tot ceea ce a ţinut de mutarea în noul sediu. Aveţi acum toate condiţiile necesare pentru a vă desfăşura activitatea", a declarat primarul.

Pentru a nu ocupa locurile de parcare, şi aşa puţine, din strada Iuliu Maniu poliţiştii locali îşi vor lăsa maşinile de serviciu într-o curte din apropiere aparţinând Bisericii cu Lună. "Direcţia Patrimoniu Imobiliar se va ocupa de eliberarea acestei curţi, de asfaltarea ei, după care maşinile Poliţiei Locale vor putea parca aici", a afirmat  Birta.

Birou cu sală de sport...

La rândul său, Arina Moş a declarat că prin repartizarea unui nou sediu conducerea municipalităţii vizează creşterea calităţii serviciilor prestate de instituţie orădenilor. În paralel, reprezentanţii administraţiei locale doresc îmbunătăţirea condiţiilor de muncă oferite poliţiştilor locali care se află sub dublă comandă, a Primăriei şi Ministerului de Interne, deja de anul trecut, de la declanşarea pandemiei.

"Doresc să ştiţi că vă înţeleg şi vă apreciez munca, iar cetăţeanul trebuie să ştie în continuare că poate apela oricând la sprijinul vostru. Cu cât Poliţia Locală va fi mai mult prezentă în teren, cu atât orădenii vor simţi că sunteţi elementul de stabilitate din oraşul nostru", le-a spus viceprimarul poliţiştilor locali.

Moş a afirmat că municipalitatea va amenaja în sediul din strada Iuliu Maniu o sală de sport cu aparate astfel încât poliţiştii locali să îşi poată menţine condiţia fizică.

Cu trei corpuri de clădire...

Noul sediu al Poliţiei Locale este format din trei corpuri de clădire care le oferă poliţiştilor locali condiţii de muncă mult îmbunătăţite faţă de spaţiile de sub turnul clădirii Primăriei. "De astăzi poliţiştii vin la muncă într-un spaţiu modern şi civilizat, deschis şi accesibil", a transmis municipalitatea.

Corpul A găzduieşte la parte birourile Logistică, Control Comercial, Cerşetorie, iar la etaj Poliţia Ecologică.

În corpul B a fost repartizate compartimentele Ordine Publică şi Rutieră, Trafic Greu, Patrula de Serviciu şi Biroul Ridicări Auto.

La intrarea în corpul C, amplasat în clădirea din stânga, a fost amenajat un spaţiu pentru secretariat şi registratură, unde orădenii pot depune sesizări şi reclamaţii. Tot aici îşi are birourile şi conducerea instituţiei.