Nu plătiţi oricum! Începând din această săptămână orădenii pot verifica pe site-ul Primăriei, cu ajutorul unei hărţi interactive, dacă terenul pe care îl deţin este sau nu intravilan.

"În situaţia în care deţin terenuri amplasate la periferia oraşului Oradea sau localizate pe dealurile din zona de Nord-Est, pentru a evita plata unui impozit necuvenit, se recomandă cetăţenilor să verifice tipul de teren pe care îl deţin – extravilan sau intravilan. În acest scop, pe site-ul www.oradea.ro a fost creat un buton special pentru "Intravilanul oraşului Oradea". Butonul se află pe coloana din dreapta paginii", se menţionează într-un comunicat al Primăriei.

Pentru a verifica natura terenului deţinut, orădenii au fost îndemnaţi să deschidă fereastra "Intravilanul oraşului Oradea", să poziţioneze cursorul pe zona din oraş în care este amplasată proprietatea şi să verifice situaţia acesteia.

Zona intravilană, marcată pe hartă cu culoarea roz este despărţită de zona extravilană colorată cu albastru printr-o "graniţă" roşie.

În cazul în care rezultatul verificării este altul decât cel înscris în Coala Funciară, în sensul în care orădeanul plăteşte impozit de intravilan pentru un teren extravilan, proprietarii pot cere Primăriei eliberarea unei adeverinţe cu privire la situaţia terenului.

Adeverinţa se eliberează în baza unui cereri-tip însoţită de copie după actul de indentitate a proprietarului terenului, extras CF nu mai vechi de un an, plan topografic sau cadastral întocmit de un topograf autorizat şi plata unei taxe de 25 lei.

În baza acestui document, orădeanul va putea cere Direcţiei Economice a Primăriei modificarea impozitului pe teren datorat şi Oficiului de Cadastru şi Publicitate Imobiliară Bihor actualizarea datelor din Cartea Funciară.