Accidentul s-a petrecut în jurul orei 7.20, pe DN 79, în Salonta. "În timp ce conducea pe direcţia Salonta-Vama rutieră Salonta o autoutilitară cu semiremorcă, şoferul nu a oprit la trecerea la nivel cu calea ferată semnalizată cu indicatorul "Oprire" şi Crucea Sfântului Andrei. Astfel, a fost accidentat de trenul personal nr.15131 care circula pe relaţia Holod - Oradea", se arată într-un comunicat al Poliţiei Bihor.

Din impact, TIR-ul a fost împins circa 150 de metri de la locul coliziunii, iar trenul a deraiat. În urma accidentului şoferul în vârstă de 25 de ani a murit pe loc. Tânărul voia să meargă în străinătate, pentru a aduce autoturisme în ţară. În momentul producerii accidentului, platforma nu era încărcată cu maşini.

"Pentru degajarea persoanei aflate în autovehicul, a fost necesară intervenţia echipajului de descarcerare, fiind executate manevre de tăiere şi îndepărtare a părţilor contorsionate", precizează o informare din partea Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Crişana.

Circulaţia feroviară a fost întreruptă pentru aproximativ 3 ore.